Din cuprinsul articolului
Diversele efecte ale acestui condiment aromatic popular sunt cunoscute de secole. Medicii medievali recomandau scorțișoara nu numai pentru tuse și dureri de gât, ci și pentru probleme digestive și dureri articulare.
Scorțișoara este originară din America de Sud, Asia de Sud-Est și Caraibe. Scorțișoara este extrasă din scoarța interioară a copacilor tropicali din genul Cinnamomum.
Din scoarță se formează bețișoare prin uscare, care pot fi măcinate până la obținerea unei pulberi fine. Scorțișoara conține substanța cinnamaldehidă. Aceasta conferă scorțișoarei aroma sa caracteristică.
Scorțișoara de Ceylon este originară din Sri Lanka și este mai rară, mai scumpă și are o aromă și un gust mai puternic. Scorțișoara din China, Cassia, este mai ușor de procurat, mai ieftină și este folosită ca substitut al scorțișoarei adevărate.
Aveți grijă cu acest tip de scorțișoară, deoarece conține cantități mari de cumarină, substanță toxică în doze mari. Din acest motiv, scorțișoara nu este recomandată copiilor, dar nici adulții nu ar trebui să o folosească în exces.
Spre deosebire de scorțișoara adevărată, scorțișoara chinezească are un miros și un gust neplăcut de înțepător și o culoare mai închisă. Prin urmare, atunci când cumpărați, dați întotdeauna preferință scorțișoarei Ceylon de înaltă calitate, deoarece conține mult mai puțină cumarină.
Scorțișoara este, de asemenea, cunoscută ca fiind unul dintre principalele alimente pentru diabet. Diabetul de tip 2 este strâns legat de stilul de viață al pacientului și, în absența unui tratament adecvat, poate provoca leziuni grave la nivelul anumitor țesuturi și organe (în principal ochii, rinichii, vasele de sânge și nervii periferici).
Diabeticii pot consuma scorțișoară în cantități suficiente, precum și suplimente alimentare cu extract de scorțișoară și alte substanțe (cum ar fi cromul). Complicațiile specifice diabetului zaharat sunt strâns legate de hiperglicemie. Problemele cardiovasculare apar apoi, deoarece hiperglicemia accelerează dezvoltarea aterosclerozei, afectând vasele de sânge și inima.
La controalele regulate la medic, care ar trebui efectuate de două ori pe an pentru pacienții cu risc, se determină HbA1c, cunoscută și sub numele de hemoglobină glicată („glicemie prelungită” – la o persoană sănătoasă, valorile HbA1c ar trebui să fie între 20 și 42 mmol/mol) în sânge.
Exercițiile aerobice de intensitate moderată, o dietă regulată și o compoziție adecvată sunt importante pentru un nivel optim al glicemiei. Ar trebui să puneți accentul pe carbohidrați complecși, proteine de calitate suficiente și grăsimi sănătoase.
Varietatea și calitatea dietei sunt, de asemenea, importante pentru a vă asigura că sunt furnizate toate substanțele nutritive esențiale. Acest articol are doar un scop informativ și nu reprezintă o recomandare sau un substitut pentru consultarea unui specialist.
Horoscopul zilei de sâmbătă, 9 noiembrie 2024, aduce vești bune pentru cei mai mulți nativi…
În calendarul creştin ortodox, pe data de 9 noiembrie este sărbătorit Sfântul Nectarie de la…
Potrivit statisticilor, peste 5 milioane de oameni din lumea întreagă suferă de lupus, o boală…
Fie că este vorba de un talisman sau un medalion, multe persoane cred că purtarea…
Într-un deșert din Arabia Saudită, unde se înregistrează în mod normal temperaturi de peste 55…
Hipertensiunea arterială este atunci când citirile variază în mod constant de la 140 mmHg sau…