SCORŢIŞOARA este nu numai parfumată, ci și plăcută la gust, ea ne ajută să ne menținem sănătoși și să ne păstrăm tinerețea mai mult timp.
Acest condiment este bogat în antioxidanți, combate stresul, temperează pofta de dulce și ne ajută să slăbim.
Dieta cu scorţişoară şi miere de albine ne ajută scăpăm de 2 kilograme într-o săptămână fără prea mare efort și să aducem totodată organismului un aport semnificativ de vitamine, substanţe minerale, zaharuri, enzime, acizi organici, antioxidanţi.
Cunoscută și apreciată pentru beneficiile sale încă din evul mediu, noile descoperiri au arătat că scorțișoara este, totodată, benefică și în prevenirea diabetului, dar și pentru memorie. Mestecați gumă cu aromă de scorțișoară înaintea ori în timpul examenelor sau atunci când lucrați la ceva ce vă solicită memoria.
Specialiștii spun că putem face față tentațiilor dulci dacă ne înarmăm cu o cutiuță în care să păstrăm un amestec din scorţişoară, vanilie, coajă de portocală, cafea și pe care să o mirosim din când în când.
Scorțișoara are, de asemenea, proprietăți antivirale și antimicrobiene, fiind un aliat prețions în lupta cu răceala.
Putem adăuga scorțişoară la cafea ori la ceai sau pur și simplu putem face o infuzie pe care să o îndulcim cu miere. Pentru cei care nu au timp sau caută soluții mai simple sunt recomandate suplimentele alimentare sub formă de capsule cu scorţişoară.
Și uleiul de scorțișoară este la fel de eficient, trei picături pe zi amestecate cu miere garantează o bună tonifiere, dar și rezolvarea problemelor intestinale.
Gâtul iritat poate fi calmat dacă bem un pahar cu apă în care am am dizolvat în prealabil 2-3 bețișoare de scorțișoară, iar pielea iritată poate fi și ea “reparată” dacă aplicăm pe zona cu probleme un amestec din zeamă de lămâie, ulei de masline, puțin lapte și două linguri de scorțișoară.
Scorţişoara este contraindicată însă femeilor însărcinate şi celor care alăptează, bolnavilor de ulcer, copiilor cu vârsta sub 2 ani şi persoanelor alergice la acest condiment.
Este bine de ştiut că scorţişoara interacţionează cu medicamente pentru scăderea glucozei sau cele de subţiere a sângelui. Persoanele cu probleme hormonale vor consuma scorţişoară numai după ce consultă medicul.
Pentru a vă bucura de gustul plăcut al scorţişoarei, ea trebuie adăugată întotdeaua la sfârşit, pentru că devine amară când este gătită.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…