Sari la conținut

Schimbările climatice, periculoase pentru hipertensivi

vremea
Sursă foto: Agro TV
Cod galben de vreme rea

Schimbările climatice, periculoase pentru hipertensivi. Fenomenele meteorologice extreme sunt din ce în ce mai frecvente și se prevede o intensificare a acestora în următoarele decenii. Aceste modificări reprezintă o amenințare gravă pentru viața oamenilor. De la mediu, până la sănătate.

Fluctuațiile climatice sunt periculoase pentru cardiaci. Afectează întotdeauna atât hipotensivii, cât și hipertensivii. Tensiunea arterială crește, așa că furtunile, în special cele mai puternice, sunt destul de periculoase. Mai întâi provoacă îngustarea vaselor de sânge și, de asemenea, le pot provoca dilatarea, spun cardiologii.

Hipertensiunea arteriala
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

În timp ce la hipotensivi, tensiunea arterială scade în general și mai mult, la hipertensivi reacția poate fi imprevizibilă, avertizează medicii. De asemenea, potrivit acestora, o stare de așa-zis hipertensiune arterială „anormală”.

Cu el, limitele superioare și inferioare se apropie foarte mult, de exemplu 130/110 sau 150/120. Prin urmare, experții vă recomandă să monitorizați tensiunea arterială a celor dragi în vârstă în timpul unei furtuni; celor care suferă de boli cardiovasculare și hipertensivi „cu experiență”. Aveți întotdeauna un tensiometru lângă dumneavoastră și acționați conform citirilor, după ce v-ați consultat în prealabil cu cardiologul dumneavoastră ce să faceți în astfel de cazuri.

Fluctuațiile presiunii arteriale în timpul unei furtuni reprezintă o reacție normală a organismului la condițiile climatice, spun experții. Presiunea atmosferică crește nu numai în exterior, ci și în interiorul sistemului nostru circulator. Practic, pe măsură ce presiunea atmosferică scade, vasele noastre de sânge ar trebui să se dilate, iar tensiunea arterială ar trebui să scadă încet pentru a se potrivi oarecum cu vremea de afară.

Dar din moment ce toți oamenii sunt diferiți, la vârste diferite și cu propriile lor „buchete” de boli, unii dintre ei pot avea o reacție adversă. Adică, vasele, în loc să se extindă, încep să se îngusteze. Cea mai puternică durere de cap, tinitus și oboseală în timpul unei furtuni sunt resimțite de persoanele care suferă de boli cardiovasculare.

Fiecare a treia persoană suferă de meteorodependență

Dacă o persoană suferă de sensibilitate la vreme, atunci când schimbă clima, presiunea atmosferică și condițiile climatice, el are următoarele simptome negative: cefalgie, fluctuaţii ale tensiunii arteriale, disfuncție autonomă, dificultăți de respirație, amețeli,  dureri musculare și dureri articulare.

Pe lângă bolnavii cronici, fluctuațiile vremii de afară sunt, de asemenea, slab tolerate de cei care au suferit traume. Dar în majoritatea cazurilor reacțiile vasculare sunt cele care determină apariția senzațiilor neplăcute. Cel mai adesea, starea pacienților dependenți de vreme este afectată de presiunea atmosferică scăzută, umiditatea crescută a aerului și viteza vântului.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel