Sari la conținut

Schimbarea simplă a dietei ar putea reduce riscul de boli de inimă. Trebuie doar să renunți să…

sare in exces
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
Cele mai toxice cinci alimente

Schimbarea simplă a dietei în timpul mesei ar putea reduce riscul de boli de inimă.

Puneți sare pe masă la cină fără să vă gândiți că s-ar putea întmpla ceva rău, nu-i așa? S-ar putea să vreți să vă răzândiți în legătură cu surprusul de sare, dacă doriți să vă protejejați inima.

Oamenii de știință avertizează că o dietă bogată în sare poate duce la hipertensiune arterială, care este legată de insuficiența cardiacă. Acum, un nou studiu a descoperit că nu doar cât de mult, ci și cât de des presărați sare pe mâncare poate avea un impact major asupra sănătății inimii.

Schimbarea simplă a dietei în timpul mesei ar putea reduce riscul de boli de inimă

În timp ce o folosire simplă a solniței ar putea spori aroma, adăugarea regulată de sare în farfurie poate crește riscul de boli de inimă. Cu toate acestea, un nou studiu publicat în Jurnalul Colegiului American de Cardiologie a descoperit că nu trebuie să încetați complet să mâncați sare pentru a vă reduce riscul.

De fapt, doar reducerea cât de des adăugați sare în mâncare după gătit poate face diferența – deși asta nu înseamnă că puteți să vă sărați chipsurile.

„În general, am descoperit că oamenii care nu adaugă puțină sare suplimentară la alimente au foarte des un risc mult mai mic de evenimente de boli de inima, indiferent de factorii stilului de viață și de boala preexistentă.

Am descoperit, de asemenea, că atunci când pacienții combină o dietă DASH cu o frecvență scăzută de adăugare de sare, aceștia au avut cel mai mic risc de boli de inimă.

Acest lucru este semnificativ, deoarece reducerea sării suplimentare la alimente, nu eliminarea completă a sarii, este un factor de risc incredibil de modificabil pe care sperăm să-l încurajăm pe pacienții noștri să îl facă fără prea multe sacrificii”, a declarat Lu Qi, profesor la Școala de Sănătate Publică și Medicină Tropicală de la Universitatea Tulane din New Orleans, potrivit The Sun.

Dieta DASH presupune abordări dietetice pentru stoparea hipertensiunii (alias hipertensiunea arterială) și se concentrează pe alimentele bogate în potasiu, calciu și magneziu și sărace în sare, grăsimi saturate și zaharuri rafinate.

În cadrul studiului, 176.570 de participanți de la Biobank din Marea Britanie au primit un chestionar pentru a evalua cât de des au adăugat sare în alimente. Ei nu s-au uitat la sarea pe care au adăugat-o în timpul gătitului, de exemplu în apa pentru paste.

Dar au fost întrebați despre orice modificări majore în dietă pe care le-ar fi putut face în ultimii cinci ani, pe lângă faptul că li s-au luat istoricul medical de evenimente cardiovasculare (cum ar fi atacurile de cord).

Cercetătorii au descoperit că participanții aveau un indice de masă corporală mai scăzut, un consum moderat de alcool, erau nefumători și mai activi din punct de vedere fizic, adăugau în medie sare mai rar la mâncare.

Ei au observat, de asemenea, o asociere mai puternică între adăugarea de sare și riscul de boli de inimă în rândul fumătorilor și al celor dintr-un mediu socio-economic inferior.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel