Sari la conținut

Schemă de tratament pentru creșterea imunității de la un medic român

sistem imunitar
Susa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Alimente pentru intarirea sistemului imunitar

Schemă de tratament pentru creșterea imunității rapid. Medicul Adina Alberts a publicat pe pagina de Facebook despre cum poate fi crescută imunitatea copiilor.

”Foarte mulți dintre dvs m-ați întrebat cum poate fi întărită imunitatea copiilor cu vârste cuprinse între 2-10 ani. Am sunat o colegă, medic primar boli infecțioase cu competență în pediatrie – dr. Cristina Popescu –  căreia îi mulțumesc și pe această cale pentru ajutor, și mă grăbesc să împărtășesc cu dvs ceea ce am aflat,” scrie dr. Alberts.

Iată care e rețeta pentru creșterea imunității rapid

Până la 2 ani copiii iau de regula Vigantol, adică Vitamina D3. Vigantolul face parte din schema clasică antirahitism indicată de toți medicii pediatri din România. De asemenea, alimentele care sunt pentru copiii mici, și pe care le găsiți în farmacii/magazinele de profil, de genul cerealelor și a biscuiților, sunt de regulă potențate cu vitamine și minerale în proporții echilibrate destinate celor mici.
În cazul răcelilor dese sau a altor patologii în care scade imunitatea organismului, este prioritară opinia competentă a unui medic specialist pentru a fi tratată și rezolvată patologia de bază.

După 2 ani putem să administrăm copiilor vitamina C, D, echinaceea, preparatele GEMOTERAPICE din brad, măceș, cătină, coacăz, mesteacăn, etc, de preferat la indicația specialiștilor.
Produse de genul Imunogrip sau Imunorestan se pot administra începând cu vârsta de 1 an respectând indicațiile din prospect. Ambele pot fi administrate și preventiv.
De asemenea se poate administra Oscilococcinum, Stodal, dar și alte tratamente homeopate personalizate, indicate de un medic cu competență în homeopatie.

Creșterea imunității la adulți

În cazul adulților, medicul recomandă, pe lângă vitaminele C, D, propolis, lăptișor de matcă, echinaceea, cătină, următoarele suplimente alimentare:
QUERCETINA este recunoscută pentru proprietățile sale antioxidante puternice.
Quercetina este un flavonoid care se găsește în mod natural în ardei, roșii, sfeclă, brocoli, fenicul, cireșe, pere, vișine.
Se găsește în farmacii sub formă de capsule de 100, 200 sau 500 mg. Câte 500-750 mg pe zi reprezintă o doză zilnică optimă.
RESVERATROLUL, o altă substanță recunoscută la nivel mondial ca având un foarte puternic efect antioxidant, întărind și pregătind organismul pentru a lupta cu infecțiile de toate felurile. Resveratrolul este unul dintre antioxidanții naturali cei mai eficienți pentru protecția totală a corpului împotriva radicalilor liberi; are un puternic efect antiinflamator, antibacterian și antialergic (pentru că distruge histamina). În mod natural resveratrolul se găsește în struguri, mai ales în cei negri. Se găsește în farmacii sub formă de tablete sau capsule de 250, 500, 750 mg, loțiuni sau tincturi. 500-1000 mg pe zi reprezintă doza optimă.
5 CIUPERCI cu puternice efecte antioxidante și imunostimulatoare.
Reishi,Shiitake, Maitake, Enokitake , Ghebe de miere. Se găsesc în comerț sub formă de capsule, în combinații diverse, simple sau asociate cu alte substanțe antioxidante sau cu vitamine. Doza recomandată este 1-2 capsule pe zi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel