Clinicile Bioderm din București și clinica Hello Dermaskin din Ploiești vor derula, pe tot parcursul lunii martie, o campanie care are ca scop educarea și informarea pacienților cu privire la acnee și tratamentul corect al acestei afecțiuni, de care suferă atât adolescenții, cât și adulții.
Pacienții vor beneficia de o evaluare gratuită menită să determine stadiul și cauzele acneei și de un examen micologic gratuit, foarte important în stabilirea diagnosticului și soluțiilor de tratament.
În clinicile participante la campanie, tratamentul acneei se bazează pe tehnologii de ultimă generație – fototerapie cu lumină albastră sau roșie – ca alternativă la tratamentul agresiv cu antibiotice.
„Am întâlnit, de-a lungul practicii medicale, foarte mulți pacienți cu acnee dezorientați, resemnați după o serie de tratamente eșuate. Din păcate, acneea este o afecțiune care nu lasă doar urme fizice, ci mai ales cicatrici psihice, care pot avea un impact mare asupra dezvoltării personale, îndeosebi la vârste mai fragede, la adolescenți. Am ales să lansăm această campanie în martie, atât pentru că este luna cadourilor, cât mai ales pentru faptul că la început de primăvară, foarte multe persoane sunt preocupate de detoxifiere, de purificare. Am gândit un program de eliminare a acneei în patru pași, pe care noi îl implementăm în clinicile noastre de foarte mult timp, cu succes. Oferim gratuit primul pas, pentru că vrem să le arătăm, astfel, pacienților că acneea nu este o boală cu care trebuie să trăiască toată viața. Anul acesta, ne bucurăm că avem ca partener în campanie și clinica din Ploiești Hello Dermaskin, care se bazează soluții de tratament inovatoare”, a declarat Dr. Lucian Russu, medic dermatolog și fondator al lanțului de clinici Bioderm din Capitală.
Cum apare acneea?
Cauza principală a apariției acneei este flora microbiană de la nivelul pielii și a foliculului pilos, în special Propionibacterium Acnes. Propionibacterium Acnes este un bacil care trăiește în partea profundă a foliculului și care are un rol mare în producerea leziunilor inflamatorii din acnee. Terenul specific acneicilor, caracterizat prin îngrășarea pielii și modificarea microclimatului de la nivelul pielii favorizează colonizarea masivă cu bacilul Propionibacterium Acnes. Deși este o infecție bacteriană, acneea se poate trata și prin alte metode decât cu antibiotice, medicamente care au un impact pe termen lung asupra sistemului imunitar, digestiv și întregului organism.
„Același efect de sterilizare a zonei pe care îl au antibioticele se poate obține, astăzi, printr-o terapie de ultimă generație: terapia cu lumină albastră, BLU-U (pentru acnee ușoară și moderată) sau Clear Light (pentru acnee severă). În țările din Vest, terapiile cu lumină albastră au devenit standardul de aur în tratarea acneei, substituind tratamentul cu antibiotice, care nu sunt întotdeauna eficace în această afecțiune și care pot avea efecte secundare agresive asupra organismului”, explică dr. Lucian Russu.
Tratamentul acneei în 4 pași
Campania „Scapă de acnee în 4 pași” se desfășoară în clinicile Bioderm Floreasca (Calea Floreasca, nr. 111-113, sector 1, București), Bioderm Nord (Șoseaua Pipera-Tunari, nr. 44, Voluntari-Ilfov), Bioderm Eminescu (Strada Mihai Eminescu, nr. 42, sector 1, București) și clinica Hello Dermaskin (Strada Avram Iancu, nr.4, Ploiești). Programările pentru București se vor putea face la call-center 031.91.01, iar în Ploiești, pacienții se pot programa pentru evaluări gratuite la numărul 0731.608.254.
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…