Sari la conținut

Scapă de aceste boli pentru ca tenul tău să fie frumos!

Ce femeie nu își dorește să aibă un ten frumos, sănătos și lipsit de riduri? Nu, nu vom vorbi despre creme sau tratamente faciale, ci despre acele afecțiuni care ne influențează pielea și tenul. Căci nu vom putea arăta bine dacă pielea noastră transpiră peste măsură, dacă avem o pilozitate excesivă, herpes ori o erupție cutanată.

Hiperhidroza

Hiperhidroza este o transpirație excesivă generalizată sau localizată la diferite regiuni ale corpului, inclusiv față. Este o stare patologică, o boală a glandelor sudoripare. În mod normal, în 24 de ore se elimină la suprafața pielii cam 800-900 ml de sudoare, cantitate imperceptibilă. Excesul de sudoare poate fi declanșat de mediul ambiant, emoții, intoxicații cu alcool, tuberculoză, diabet, hipertiroidism, obezitate, menopauză etc.

Această sudoare, atunci când se permanentizează, provoacă mai multe neajunsuri la nivelul epidermei. Astfel, ea va produce fisuri ce vor favoriza apariția de infecții microbiene, micotice și eczeme.

Hipertricoza

Hipertricoza reprezintă o creștere anormală a părului pentru vârsta, sexul sau pentru o anumită zonă a corpului.

Pilozitatea excesivă se întâlnește atât la femei, cât și la bărbați, la aceștia din urmă fiind normal până la un anumit grad.

Printre cauzele acestei boli se numără ereditatea, hormonii androgeni, hiperfuncția glandei hipofizare sau a suprarenalelor, tumorile ovariene, hiper(hipo)funcția tiroidei.

Cea mai frecventă și poate cea mai neplăcută dintre anomaliile inestetice, hipertricoza este o boală a părului.

Herpesul

Herpesul este o erupție acută de vezicule, grupate, situate pe o bază roșie, în special în jurul gurii, nasului și în regiunea genitală. Ea este cauzată de un virus și după prima infecție erupția reapare în același loc. Are o evoluție scurtă, iar vindecarea are loc după 7-10 zile.

Herpesul nu afectează grav pielea, însă pot lăsa după vindecare mici pete roșii.

Urticaria

Urticaria este o erupție cutanată acută sau cronică. Dă mâncărimi, se caracterizează prin papule sau plăci reliefate roșii ori palide. Erupția este rapidă și dispare fără urme. Ea este cauzată de alimente, paraziți intestinali, medicamente, soare, frig sau microbi.

Apariția urticariei are origine alergică la persoanele sensibilizate la una sau mai multe dintre cauzele enumerate. Urticaria nu modifică foarte mult aspectul pielii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel