Din cuprinsul articolului
Scandalul medical ia amploare, iar de această dată victima sistemului groazei este chiar fratele marelui profesor universitar cardiolog doctor Benedek Imre. Fratele domniei sale s-a stins din viață în secția ATI a Spitalului din Mureș, fiind sedat și legat de pat, cu diagnostic coronavirus.
Profesorul Benedek Istvan, coordonator al Secției Clinice de Hematologie și Transplant Medular a Spitalului Clinic Județean, profesor universitar în cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș s-a stins din viață pe 1 septembrie.
„A fost legat, avem filmul înregistrat de bolnavii care au stat în aceeași încăpere, în care el coerent refuză să fie legat și totuși l-au legat. Este regretabil și de condamnat pentru că elevii lui pe care i-a educat l-au legat. Așa ceva înseamnă că acești oameni nu au ce căuta în medicină. A fost internat, când o directoare, care tot eleva lui a fost, în loc să îi dea medicamentul i-a spus că nu se aprobă.
Sunt adeptul că mai bine să dai medicamentul degeaba și să pierzi banii, decât să participi la sistemul politic ca să economisești banii, ca politicul să te laude. Nu!
Pe noi dacă ne informa corect, noi aveam suficienți bani, familia, ca să-l trimitem la București, la Viena, la Budapesta cu elicopterul. Deci noi am fost privați de informație. Pe lângă faptul că a fost legat și avem filmul, este regretabil cum a reacţionat administrația. Adică noi, familia, care facem parte din sistem, suntem mulți medici, am fi vrut ca să nu fim circari să aplanăm discuția, în limita posibilităților, și voiam să știm ce s-a întâmplat. Am cerut foaia de observație, domnul director, care de de mult trebuia să își dea demisia, dar politicul îl ține, când am cerut foaia de observație ne-a refuzat, conform Antena3.
Documentele au apărut când a apărut cercetarea penală. E dezastru, scrie cu mâna doctorului ce tratament să primească și ce să nu să i se dea. I se promite familiei că se va face, la o altă clinică, o altă intervenție care va fi salvatoare. Nici vorbă, nu s-a făcut, s-au dat încă un medicament. Dacă se comunica îl luam și îl duceam unde trebuia, pentru că aveam suficient suport financiar.
La cardiologie niciun bolnav nu a murit de COVID-19. Nu au murit pentru că am obligat toți pacienții să fie observați din secundă în secundă. Suntem mai educați, asta lipsește din medicină, și nu trebuie explicat niciodată că noi nu avem suficienți bani.
Dacă te-ai făcut medic să fii la dispoziția bolnavului când el este bolnav, nu când tu ai programul de lucru. Este o slăbiciune a sistemului și a medicilor. Este cel mai ușor să laşi bolnavul, sedezi masiv și legi bolnavul în loc să stai lângă el.
Am lucrat în terapie intensivă, eu nu am legat pe nimeni. Prima lege a medicinei bolnavul îl tratezi când are nevoie și din minut în minut când este critic. Din păcate, unde au fost fratele meu erau era o strigare „vine iar un pacient”, era cu sacul negru. Din păcate. nu s-a făcut autopsia și medicul legist a jurat să facă autopsii, dacă nu le faci atunci de ce mai face această profesie? Această depersonalizare, că am băgat omul în sacul negru și nu au voie să vadă, nu e ok. Ne-a dezumanizat această boală„, a mai spus profesorul universitar doctor Benedek Imre.
„Dar să plecați cu rugămintea mea: credeți în medicina românească. Medicina românească are suficienți bani. Nu va fi niciodată destul, America e plină de bani și tot nu e de ajuns. Medicina românească are specialiști bunI, este dotată cu aparatură, numai că au ajuns să domine cei care o conduc pe un drum necalificat.
„Am primit amenințări că omul din sistem nu are voie sa spună aşa lucruri. Am dreptul și am obligația să corectez medicina spre bine. Dacă mă amenință și îmi fac ceva rău nu mă mai interesează. Sunt la vârsta când am jurat pentru Medicină am jurat pentru bolnavi și asta voi face”, a mai spus profesorul universitar doctor Benedek Imre.
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…