Din cuprinsul articolului
Scandal privind PNNR pe Sănătate! Lia Olguța Vasilescu: Halucinant! Niciun funcţionar din Ministerul Sănătăţii nu a fost nici măcar consultat. Sunt 49 de spitale din zona Ardealului. Niciunul pentru Oltenia.
Scandalul privind modul în care a fost realizat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) în domeniul sănătăţii pare să ia amploare.
Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, s-a arătat revoltată de faptul că în zona Olteniei nu va fi construit niciun spital nou cu bani din PNRR, deși în Ardeal „sunt 49 de spitale din zona Ardealului, „câte 3-4 spitale de câte fiecare oraş”.
„Am fost foarte supărată când s-a publicat PNRR. Pentru spitalul de pediatrie din Craiova, am citit PNRR din scoarţă în scoarţă şi am descoperit toate nebuniile şi hoţiile care erau în el. Câţiva bani s-au dat pe consultanţă, faptul se afectează bugetul de pensii pentru următorii 50 de ani, fapt fără precedent. În nicio ţară din UE nu există vreun angajament ca timp de 50 de ani să nu se schimbe vreo lege aşa cum e în cazul noatru, legea pensiilor.
Am văzut şi lipsa de spitale. Sunt 49 de spitale din zona Ardealului şi câte 3-4 spitale de câte fiecare oraş. Niciunul pentru Oltenia. Niciun spital nou contruit în viitorii ani pe PNRR în Oltenia!
Am depus toate documentele. De când am anunţat acest lucru, toţi hashtagiştii îmi spun că e vina funcţionarilor din Primărie, în condiţiile în care am depus documentele la timp odată cu celelate oraşe.
Am revenit la adresă la şase luni distanţă când am văzut că ni s-a răspuns la prima adresă. Ştiam că aveam unul dintre proiectele cele mai aproape de maturitate”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, potrivit România TV.
„Ceea ce face domnul Ghinea e de penal! Dacă şi-ar fi permis vreun PSD-ist să facă acest lucru, la ora actuală sărea în aer România. Nu e posibil aşa ceva! Să stabileşti tu ce oraşe merită bani, finanţare pentru orice.
Sunt printre puţinii primari din România care după Revoluţie a construit un spital de la zero. Doar trei spitale s-au construit în România după Revoluţie. Unul este făcut la Craiova cât timp am fost eu primar. Ştiam foarte bine ce aveam de făcut cu banii europeni.
Pe ciclul financiar trecut, Craiova a fost pe primul loc la absorbţia de fonduri europene. Nu exista niciun motiv pentru care să fim scoşi din această listă, iar Timişoara, de exemplu, sau alte oraşe unde sunt primari USR să primească câte patru spitale. Să dea Dumnezeu să le facă!
În mod normal, cred că ar fi trebuit să existe o competiţie. Cine se mişcă mai repede să beneficieze de finanţare europeană.
Ei au stabilit 49 de spitale care s-ar putea ca într-un oraş să nu poate să facă patru spitale, să facă doar două. Ce se întâmplă dacă nu sunt nominalizate celelate oraşe în această competiţie? Dacă pot să aibă acces la resurse sau pur şi simplu rămân banii necheltuiţi?
Toate lucrurile astea au fost făcute absolut anapoda, fără cap şi cu o bătaie de joc la adresa cetăţenilor unor regiuni fără precedent în istoria României. Cine ar trebui cu certitudine să răspundă!”, a subliniat primarul Craiovei.
„După ce am văzut lista de 49 de spitale, dintre care niciunul din Oltenia, am cerut explicaţii Ministerului Sănătăţii să mi se spună cu nume şi prenume care sunt funcţionarii care au stabilit ce spitale sau ce oraşe vor beneficia de spitale prin PNRR.
Răspunsul Ministerului Sănătăţii a fost pentru mine absolut halucinant, anume că niciun funcţionar din Ministerul Sănătăţii nu a lucrat la PNRR, nu a fost nici măcar consultat. Nici măcar nu li s-a cerut să stabilească vreun criteriu. N-au ştiu absolut nimic!
Singura care a avut legătură cu acest PNRR a fost o doamnă secretar de stat din partea USR, o doamnă Migiu, care a fost legată direct de ministra Sănătăţii de la acea vreme tot de la USR”, a mai precizat primarul Craiovei, la România Tv.
Imagini surprinse în Spitalul Municipal Oltenița, în care lilieci zboară printr-un salon pentru copii, au…
Pe 5 noiembrie, credincioșii îi cinstesc pe Sfinții Mucenici Galaction și Epistimi, considerați ocrotitori ai…
În timp ce statul într-un picior poate părea un joc din copilărie, acesta poate dezvălui…
O masă caldă pentru copiii din zone defavorizate. Centrele E.G.A.L. oferă copiilor din comunități vulnerabile…
Secretul unei vieți bune. Prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este secretul unui trai…
De când se știe, Liz Long, 57 de ani, s-a luptat cu alimentele și digestia.…