Scăderea tensiunii arteriale, în mod natural: 5 ceaiuri care te pot ajuta

Scăderea tensiunii arteriale, în mod natural. Pe lângă tratamentul recomandat de medic și un stil de viață sănătos, care include o dietă adecvată, fără exces de sare și grăsimi, consumul unor ceaiuri cu efect hipotensor poate fi util terapeutic.

În prezent, există numeroase plante medicinale utilizate pentru tratarea bolilor cardiovasculare.

Ceaiul verde

Cu o bogată concentrație de antioxidanți, ceaiul verde are capacitatea de a neutraliza radicalii liberi și de a preveni inflamațiile.

Ceaiul negru

Recomandat adesea pentru scăderea riscului de accident vascular cerebral și infarct, ceaiul negru este bogat în antioxidanți. Pe lângă efectul său hipotensiv, ajută și la reducerea nivelului de colesterol rău.

Ceaiul de păducel

Cunoscut și sub denumirea de „planta inimii”, păducelul are efecte benefice asupra sistemului cardiovascular.

Ceaiul de hibiscus

Acest ceai are un efect relaxant asupra sistemului nervos și este util în combaterea obezității.

Ceaiul de roiniță

Roinița este benefică în cazul persoanelor care suferă de anxietate, deoarece ajută la reducerea tensiunii nervoase și a oboselii, întărind sistemul nervos.

Sucul de țelină

Potrivit unor teorii, țelina poate fi eficientă pentru hipertensiunea arterială, deoarece acționează asupra ficatului, iar un anumit tip de hipertensiune este asociat cu ficatul. De exemplu, într-un mic studiu, țelina s-a dovedit a fi utilă în reducerea hipertensiunii arteriale în cazul a 14 din 16 pacienți. Sucul de țelină, amestecat cu miere, a fost administrat (aproximativ 240 ml) pe cale orală pacienților, de trei ori, în fiecare zi, pe o perioadă de o săptămână. S-a observat că acest suc de țelină reduce atât presiunea diastolică, precum și pe cea sistolică.

Măsuri pentru scăderea tesiunii arteriale

Dincolo de aceste ceaiuri delicioase, prevenirea hipertensiunii implică controlul factorilor de risc care pot fi controlați, precum alimentația, activitatea fizică, fumatul, consumul de alcool și stresul.

Pentru a reduce riscul de hipertensiune arterială, se recomandă consumul predominant de alimente cu conținut scăzut de grăsimi animale sau trans, precum legume, fructe și cereale integrale. În cazul consumului de carne, este indicat să se aleagă sortimente slabe, cum ar fi pește, pui și curcan fără piele sau bucăți slabe din carne de alte animale.

De asemenea, lactatele consumate zilnic ar trebui să aibă un conținut cât mai scăzut de grăsimi. Baza meselor ar trebui să fie reprezentată de legume, alături de cantități moderate de leguminoase, cereale integrale, proteine slabe și grăsimi sănătoase, precum uleiul de măsline, avocado și nucile.

Recent Posts

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

15 minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

36 de minute ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

56 de minute ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

o oră ago

Bill Gates face o nouă profeţie terifiantă: O altă mare problemă va lovi omenirea

Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…

2 ore ago

Tradiții și superstiții de Mihail și Gavril: ce NU AI VOIE să faci pe 8 noiembrie! Te urma ghinionul

Pe 8 noiembrie, românii sărbătoresc Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, care sunt considerați ocrotitori ai…

2 ore ago

Citeste si: