Scăderea tensiunii arteriale, în mod natural: 5 ceaiuri care te pot ajuta

Scăderea tensiunii arteriale, în mod natural. Pe lângă tratamentul recomandat de medic și un stil de viață sănătos, care include o dietă adecvată, fără exces de sare și grăsimi, consumul unor ceaiuri cu efect hipotensor poate fi util terapeutic.

În prezent, există numeroase plante medicinale utilizate pentru tratarea bolilor cardiovasculare.

Ceaiul verde

Cu o bogată concentrație de antioxidanți, ceaiul verde are capacitatea de a neutraliza radicalii liberi și de a preveni inflamațiile.

Ceaiul negru

Recomandat adesea pentru scăderea riscului de accident vascular cerebral și infarct, ceaiul negru este bogat în antioxidanți. Pe lângă efectul său hipotensiv, ajută și la reducerea nivelului de colesterol rău.

Ceaiul de păducel

Cunoscut și sub denumirea de „planta inimii”, păducelul are efecte benefice asupra sistemului cardiovascular.

Ceaiul de hibiscus

Acest ceai are un efect relaxant asupra sistemului nervos și este util în combaterea obezității.

Ceaiul de roiniță

Roinița este benefică în cazul persoanelor care suferă de anxietate, deoarece ajută la reducerea tensiunii nervoase și a oboselii, întărind sistemul nervos.

Sucul de țelină

Potrivit unor teorii, țelina poate fi eficientă pentru hipertensiunea arterială, deoarece acționează asupra ficatului, iar un anumit tip de hipertensiune este asociat cu ficatul. De exemplu, într-un mic studiu, țelina s-a dovedit a fi utilă în reducerea hipertensiunii arteriale în cazul a 14 din 16 pacienți. Sucul de țelină, amestecat cu miere, a fost administrat (aproximativ 240 ml) pe cale orală pacienților, de trei ori, în fiecare zi, pe o perioadă de o săptămână. S-a observat că acest suc de țelină reduce atât presiunea diastolică, precum și pe cea sistolică.

Măsuri pentru scăderea tesiunii arteriale

Dincolo de aceste ceaiuri delicioase, prevenirea hipertensiunii implică controlul factorilor de risc care pot fi controlați, precum alimentația, activitatea fizică, fumatul, consumul de alcool și stresul.

Pentru a reduce riscul de hipertensiune arterială, se recomandă consumul predominant de alimente cu conținut scăzut de grăsimi animale sau trans, precum legume, fructe și cereale integrale. În cazul consumului de carne, este indicat să se aleagă sortimente slabe, cum ar fi pește, pui și curcan fără piele sau bucăți slabe din carne de alte animale.

De asemenea, lactatele consumate zilnic ar trebui să aibă un conținut cât mai scăzut de grăsimi. Baza meselor ar trebui să fie reprezentată de legume, alături de cantități moderate de leguminoase, cereale integrale, proteine slabe și grăsimi sănătoase, precum uleiul de măsline, avocado și nucile.

Recent Posts

Cine este și cu se ocupă fiul lui Călin Georgescu: „Asta mi-a zis tata, scurt și cuprinzător!”

Călin Georgescu a ieșit învingător din primul tur al alegerilor prezidențiale din România, având un…

16 minute ago

Fructe și legume pe care să le consumi cu atenție! Dr. Radu Țincu: „Apar forme foarte rare de cancer”

Consumul de alimente în care se găsesc reziduuri de pesticide poate produce efecte nocive asupra…

35 de minute ago

3 zodii care se vor scălda în BANI până la sfârșitul lunii noiembrie

Noiembrie se anunță a fi o lună cu adevărat de bun augur pentru 3 dintre…

56 de minute ago

Medic specialist: La ce niveluri de colesterol trebuie să fii atent?

Medic specialist, despre colesterol. Conform terminologiei medicale, colesterolul este un sterol și lipide conținute în…

o oră ago

Anunț important pentru seniorii cu pensie mică și grupe de muncă. Când vor lua bani mai mulți?

Anunț de ultimă oră pentru seniorii cu pensie mică și grupe de muncă.După ce mai…

2 ore ago

Dana Budeanu, despre ‘surpriza Călin Georgescu’: Oricine poate să ajungă exclusiv de pe Social Media

Rezultatele oferite de exit-poll-uri care arată succesul fabulos pe care Călin Georgescu, candidat prezidențiale 2024, …

2 ore ago

Citeste si: