Scade colesterolul. O delicioasă budincă de chia și căpșuni e un mic-dejun delicios, ușor, fără zahăr si cu multe beneficii nutrititive.
Seminţele de chia sunt cunoscute pentru beneficiile pe care le aduc organismului. Extrem de bogate în vitamine şi în minerale, seminţele de chia previn multe afecţiuni. Consumate ca simple gustări dintre mese sau ca desert, acestea reduc nivelul colesterolului, reglează tranzitul intestinal şi vă scapă de kilogramele în plus. Căpșunile scad, de asemenea, colesterolul rău și țin kilogramele la distanță deoarece conţin zaharuri naturale, dar care nu depăşesc 4g pe porţie, în timp ce totalul conţinutului de carbohidraţi este echivalent cu mai puţin de o jumătate de felie de pâine.
Ingrediente (2 portii):
- 500g capsuni proaspete
- 3 linguri semințe de chia
- 3 lingură cremă de cocos
- 3 linguri îndulcitor natural (stevia, miere, sau sirop de agave)
- 1/2 linguriță pudră de vabilie (sau semintele de la 1/2 baton de vanilie)
- chipsuri de cocos pentru decor
Pasam capsunile cu un blender si adaugam restul ingredientelor: indulcitorul natural green Sugar dupa gust, crema de cocos (merge foarte bine in duet cu capsunile), semintele de chia si pudra de vanilie. Amestecam bine cu o lingura. Dupa vreo 20-30 de minute semintele de chia se vor transforma intr-un gel super haios. Am presarat bucatele mari de cocos deasupra budincii inainte de servire. Pofta mare!
Sursa: http://madeline.ro