Categories: Stil de viaţă

Savarină cu frișcă. Gustul dulce al copilăriei din nou la mare căutare. Rețetă originală

Savarină cu frișcă. Cu siguranță această prăjitură ne duce cu gândul la copilărie, iar acum vă prezentăm rețeta. Se prepară foarte simplu cu ingrediente de calitate. Vor ieși exact ca la cofetărie.

Savarină cu frișcă din smântână, gustul dulce al copilăriei

Așadar, a sosit momentul să experimentați această rețetă adorată de mulți dintre noi. Însiropată, plină de frișcă bogată și cu o atingere fină de jeleu, acest desert este pe placul tuturor. Mai jos aveți pașii care trebuie urmați, lista cu ingrediente și modul de preparare.

Savarine de casă pufoase

Sursă foto: RuthBlack/Getty Images/iStockphoto

Ca să faci savarine acasă ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 250 grame de făină albă
  • 25 grame de drojdie proaspătă
  • 1 părticică de sare
  • 1 linguriță de zahăr (pentru activarea drojdiei)
  • 125 ml de lapte călduț (pentru aluat)

Pentru sirop:

  • 250 ml apă
  • 200 grame zahăr
  • Esență de vanilie (după gust)
  • Aceste cantități sunt suficiente pentru aproximativ 6-8 savarine.

Cum se prepară cele mai delicioase savarine

Într-un bol generos, amestecă cu grijă 250 de grame de făină albă și puțină sare. După aceea, fă o mică gaură în mijlocul acestui amestec și pune 25 de grame de drojdie proaspătă. Pentru a o activa, încorporează treptat o linguriță de zahăr într-un pic de lapte călduț și toarnă acest amestec în gaura formată în făină.

Acum drojdia își face treaba, începe să crească și să facă bule. Adaugă încet restul de lapte călduț (aproximativ 125 ml) și amestecă totul cu grijă până când obții un aluat elastic și ușor de manevrat.

Cu mâinile înmuiate în făină, modelează aluatul într-o sferă frumoasă și lasă-l să crească sub un prosop curat, într-un loc cald, până când se dublează în volum. Între timp, poți să pregătești siropul.

Într-un ibric, adaugă apă, zahăr și esență de vanilie, apoi lasă amestecul să clocotească ușor până când zahărul se topește complet. Adaugă și rom sau esență de rom pentru un gust mai intens.

După ce aluatul și-a dublat mărimea, încinge cuptorul și coace savarinele până devin aurii și pufoase.

Cu grijă, le scoți din cuptor și le înmoi în siropul de vanilie fierbinte. Lasă savarinele să absoarbă toată aroma și dulceața siropului.

Decorează cu fructe confiate sau fă un jeleu simplu din comerț și pune o parte din savarină în jeleu ca să le dai un aspect frumos, potrivit playtech.

Recent Posts

Investiţii de aproape 200 de milioane de lei în sistemul medical din judeţul Argeş

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că judeţul Argeş beneficiază de investiţii de peste 197…

2 minute ago

Horoscop 25 septembrie 2024. Berbec, oportunitate neașteptată. Capricorn, progres pe plan profesional

Horoscop 25 septembrie 2024. Berbec, oportunitate neașteptată. Capricorn, progres pe plan profesional. Previziuni complete pentru…

31 de minute ago

Tratamente din natură: 5 ierburi care ajută la tratarea venelor varicoase

5 ierburi care ajută la tratarea venelor varicoase. Varicele sunt o afecțiune care afectează vasele…

o oră ago

Secretele bucătarilor din Maramureș, dezvăluite. Truc pentru murături delicioase

Secretele bucătarilor din Maramureș, dezvăluite. Murăturile sunt un adevărat miracol pentru sănătate. Mare atentie însa…

2 ore ago

MIRACOL. Acest ”amestec cald” de toamnă din plante, un remediu natural împotriva gripei

Miracol. Acest ”amestec cald” de toamnă din plante, un remediu natural împotriva gripei Circulația virusurilor…

2 ore ago

Alimente care NU expira repede. Le poți consuma și peste 30 de ani

Alimente care NU expira repede. Mulți dintre noi aruncăm unele alimente crezând că au expirat,…

3 ore ago

Citeste si: