Sari la conținut

Savantul român Constantin Parhon susținea că aceste plante combat cancerul

Plante anticancerigene. Prof. dr. Constantin Parhon, numit și părintele endocrinilogiei românești avea bogate cunostinte de botanica si horticultura, pe care le oferea elevilor si studentilor lui.

Parhon descoperise ca sapte plante nu se imbolnavesc niciodata de cancer, deci ar fi putut fi utilizate in lupta impotriva acestei boli necrutatoare, si le-a folosit in prepararea unui ceai.

Plantele despre care Parhon susținea că au proprietăți anticancergene sunt următoarele: busuiocul, menta, anasonul, valeriana, chimenul și levantica.

Busuiocul

Într-un studiu dedicat evaluării terapeutice a diferitelor ierburi și condimente, s-a arătat că proprietatea anti-cancer a busuiocului poate fi legată de activitatea sa antivirală, deoarece persoanele cu hepatită B prezintă un risc crescut de carcinom hepatocelular, care este un cancer primar. ficat.

Menta

In batalia importiva cancerului, avem nevoie de tot ajutorul pe care il putem primi. Un studiu din 2009 dezvaluie ca mentolul omoara celulele canceroase in cazul cancerului de prostata. Desi nu a fost desemnat tratament medical impotriva cancerului, uleiurile esentiale, printre care si cel de menta, continua sa fie un punct de interes pentru cercetatorii care studiaza solutii medicale pe baza de plante impotriva cancerului.

Anasonul

Un studiu al Facultății de Biochimie a Universității Devi Ahilya din India, efectuat pe șobolani, a concluzionat că anasonul stelat reduce sarcina tumorală, scade stresul oxidativ și crește nivelul enzimelor, motiv pentru care poate fi considerat un puternic anticancerigen.

Valeriana

Valeriana și acidul valeric inhibă creșterea celulelor canceroase, în cazul neoplasmului mamar, posibil prin medierea modificărilor epigenetice, potrivit unui studiu publicat în revista Nature. 

Chimenul negru 

Sunt mii de ani de când extractele de chimen negru sunt folosite împotriva cancerului. Aceste utilizări apar în sistemele de medicină Unani, Ayurveda și chineză. Studiile au descoperit că negrilica are activitate împotriva unui număr mare de cancere:

  • cancerul sistemului sangvin (leucemie mieloblastică umană)
  • cancerul pulmonar
  • cancerul hepatic
  • cancerul renal
  • cancerul de prostată
  • cancerul de sân (carcinom mamar)
  • cancerul cervical
  • cancerul de piele (sarcoame) fibrosarcoame

Efectele anticancerigene ale plantei sunt puse tot pe seama timoquinonei. Această substanță are proprietăți anticarcinogene și antimutagene. Îmbunătățește apărarea naturală a organismului. Induce apoptoza (moartea programată a celulelor canceroase).

Levănțica

Există chiar dovezi ştiinţifice că uleiul eteric extras din această plantă poate juca un rol important în tratarea cancerului.

 

 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel