Din cuprinsul articolului
Satisfacția sexuală scăzută la vârsta mijlocie poate fi un semn de avertizare pentru viitorul declin cognitiv, potrivit unui studiu realizat pe bărbați de cercetătorii Penn State.
Studiul a urmărit relațiile dintre funcția erectilă, satisfacția sexuală și cogniția la bărbați. Cercetătorii au descoperit că pierderile în satisfacția sexuală și performanța erectilă au fost asociate cu pierderea viitoare a memoriei.
Studiul a chestionat date de la 818 bărbați care au participat la Vietnam Era Twin Study of Aging. Datele participanților au fost evaluate pentru o perioadă de 12 ani, de la 56 la 68 de ani.
Cercetătorii au studiat schimbările cognitive ale participanților în acești ani. Aceștia au examinat modul în care memoria oamenilor și funcția sexuală s-au schimbat împreună de-a lungul timpului. Martin Sliwinski, profesor de dezvoltare umană și studii de familie la Penn State și coautor al studiului, a spus:
„Ceea ce a fost unic la abordarea noastră este că am măsurat funcția memoriei și funcția sexuală în fiecare punct al studiului longitudinal, astfel încât să putem înțelege cum s-au schimbat împreună de-a lungul timpului.
Ceea ce am descoperit se leagă de ceea ce oamenii de știință încep să înțeleagă despre legătura dintre satisfacția de viață și performanța cognitivă”, a spus Martin Sliwinski, profesor de dezvoltare umană și studii de familie la Penn State și coautor al studiului.
Cercetătorii au studiat relația dintre modificările fizice, cum ar fi modificările microvasculare care afectează funcția penisului, și schimbările psihologice, cum ar fi satisfacția sexuală mai slabă, pentru a vedea cum se raportează ele la cunoaștere (acțiunea mentală de a dobândi cunoștințe și înțelegere prin gândire, experiență și simțuri).
Prin acest studiu a fost subliniată, de asemenea, importanța satisfacției sexuale și impactul ei fizic și mental asupra sănătății noastre.
„Cercetarea asupra sănătății sexuale s-a concentrat istoric pe aspecte cuantificabile ale sexualității, cum ar fi numărul de parteneri sexuali sau frecvența activității sexuale.
Ceea ce ne-a interesat este percepția asupra acelei activități, felul în care cineva se simte despre viața sa sexuală și modul în care aceasta influențează funcția cognitivă, deoarece mai mulți oameni ar putea fi în aceeași situație fizic, dar să experimenteze niveluri complet diferite de satisfacție”, a spus Riki Slayday, doctorand la Penn State și autor principal al studiului.
Cercetătorii au descoperit că creșterea sau scăderea funcției erectile și satisfacția sexuală au fost asociate cu creșteri sau scăderi concomitente ale funcției cognitive.
Este important de menționat că aceste asocieri au supraviețuit ajustării pentru factorii demografici și de sănătate.
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…