Sari la conținut

Șase super-alimente care te feresc de cele mai crunte boli

sursa foto: observatorulph.ro

Știm cu toții că cel mai bine este să previi, decât să tratezi. Iar cel mai simplu mod prin care pot fi prevenite cancerul, infarctul sau accidentul vascular cerebral este să incluzi în dietă anumite fructe și semințe.

1. VIȘINE
Vișinele conțin un nivel crescut de antioxidanți și au efect anti-inflamator. Potrivit dr. Dr Sally Norton acestea ajută la recuperarea după exercițiile fizice, ameliorând febra musculară, inflamația și slăbiciunea și te ajută să dormi mai bine.
vișine
2. AVOCADO
E o sursă importantă de grăsimi sănătoase mononesaturate care scad colesterolul rău și reduc riscul infarctului și accidentului cerebral vascular.
Un studiu recent a arătat că prin combinarea unei diete cu conținut moderat de grăsimi cu un avocado pe zi este redus nivelul colesterolului rău mai eficient decât o dietă săracă în grăsimi fără avocado.
avocado
3. MERIȘOARE
După cum mulți știu, merișorul a fost folosit de mulți ani ca remediu împotriva infecțiilor tractului urinar.
Însă studiile au demonstrat că merișoarele au și alte beneficii: îmbunătățesc sănătatea inimii, ajută la prevenirea anumitor tipuri de cancer și combat infecțiile.
”De vină” pentru toate aceste beneficii sunt polifenolii prezenți în merișoare. Acești compuși au calități antioxidante, anti-inflamatorii și antimicrobiene.
merișoare
4. AFINE
Cu un nivel crescut de antioxidanți, vitamine și minerale, afinele au o mulțime de beneficii pentru sănătate printre care: prevenirea bolilor de inimă, al cancerului, stimulează creierul și îmbunătățesc vederea.
Și dacă nu e de ajuns, anumite studii au demonstrat că antioxidanții din afine întârzie îmbătrânirea, mai eficient decât toate acele creme și loțiuni anti-îmbătrânire.
5. SEMINȚE DE DOVLEAC
Au calități nutriționale excelente, datorită conținutului de proteine, fibre, magneziu, fosfor și zinc, esențiale pentru imunitate, creșterea și înmulțirea celulelor, menținerea sănătății ochilor și a pielii.
Doar un pumn din aceste semințe poate fi o gustare plină de nutrienți.
seminte dovleac
6. SEMINȚE DE CHIA
Semințele de chia au câștigat din ce în ce mai multă popularitate în ultimul timp, datorită nutrienților pe care îi conține și a conținutului slab de calorii.
Încărcate de antioxidanți, fibre solubile și minerale, semințele de chia sunt de asemenea o sursă importantă de omega 3 care pot fi ușor absorbite și folosite de organism.
Dacă nu știi cum să consumi semințele de chia, poți încerca o rețetă delicioasă, propusă de Cori Grămescu:

Ingrediente:

2 linguri seminţe de chia,

200 ml lapte de migdale (sau lapte de cocos),

o lingură de afine, căpşuni şi orice alte fructe care iti plac

Alternativ poţi adăuga şi fulgi de cocos, 5-6 migdale crude.

Modul de preparare este unul foarte simplu. Se pun seminţele la înmuiat în lapte şi se amestecă din când în când pană absorb lichidul. Dacă mananci la micul dejun, le poti lăsa şi peste noapte la înmuiat. La final se adaugă fructele proaspete şi se consumă:)

budinca de chia

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel