Șase nutrienți asociați cu o îmbătrânire mai rapidă și alimentele pe care să le eviți

Nutrienți asociați cu o îmbătrânire mai rapidă. Potrivit National Institute on Aging, alimentația sănătoasă este o „piatră de temelie” a îmbătrânirii sănătoase. Cu toate acestea, nu este vorba doar de a evita alimentele cu prea mult zahăr sau grăsimi.

Noile cercetări sugerează că evitarea anumitor nutrienți, dar și asigurarea faptului că primiți suficient din alții, ar putea schimba de fapt cât de repede vă îmbătrânește corpul.

Studiul, care urmează să fie publicat în septembrie 2024 în The Journal of Nutrition, Health and Aging, a fost realizat de o echipă internațională de 13 cercetători care au urmărit 3.969 de femei în postmenopauză cu o vârstă medie de 63 de ani.

Cercetătorii s-au referit la „ceasul epigenetic” al participanților, o abordare care combină genele cu markeri ale stilului de viață, cum ar fi valorile zahărului din sânge și ale colesterolului, nivelul de educație, consumul de alcool și alți factori.

Scopul cercetătorilor a fost să determine dacă „vârsta biologică” a participanților la studiu era mai în vârstă decât vârsta lor cronologică.

Căutând informații despre dietele participanților, cercetătorii au reușit, de asemenea, să identifice anumiți nutrienți asociați cu îmbătrânirea accelerată și au identificat, de asemenea, șase nutrienți asociați cu o îmbătrânire mai rapidă:

Cei șase nutrienți care te îmbătrânesc înainte de vreme

1. Zahărul adăugat, despre care cercetătorii au observat că poate promova stresul oxidativ și inflamația, ducând la îmbătrânirea celulară mai rapidă.

2. Acid gondoic, un acid gras mononesaturat cu lanț lung care se găsește în multe uleiuri vegetale, cum ar fi jojoba, și este asociat cu un risc mai mare de mortalitate cardiovasculară.

3. Acidul behenic, un „acid gras saturat cu catenă foarte lungă”, pe care cercetătorii l-au asociat cu un nivel mai ridicat de colesterol. Poate fi găsit în alimente precum:

  • nucile de macadamia,
  • tamarindul,
  • socul negru.

4. Acid arahidonic, un acid gras polinesaturat omega-6 care poate crește inflamația. Se găsește de obicei în produsele de:

  • pasăre,
  • carne, pește,
  • fructe de mare,
  • ouă.

5. Vitamina A, un exces al căruia cercetătorii spun că poate duce la toxicitate hepatică, iar National Institutes of Health Office of Dietary Supplements sugerează că poate provoca probleme de sănătate și poate duce la comă sau deces.

6. Cenușa, despre care autorii studiului o clarifică „reprezintă conținutul de minerale anorganice și, prin urmare, în mare parte conținutul de sodiu al alimentelor”. Prea mult din aceasta poate duce la hipertensiune arterială.

Recent Posts

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

14 minute ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

43 de minute ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

10 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

11 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

11 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

12 ore ago

Citeste si: