Din cuprinsul articolului
Laxative naturale. Constipația apare adesea din cauză că intestinele absorb prea multe lichide și scaunul nu conține suficientă apă. Definiția constipație diferă de la o persoană la alta. Unii oameni ies afară de trei ori pe zi, în timp ce alţii de trei ori pe săptămână.
Constipaţia înseamnă să aveti mai puţin de trei scaune pe săptămână. Sunteti considerati constipati grav dacă aveti doar un scaun pe săptămână.
Laxative naturale
Iată câteva alimente care vă ajută să scăpați de constipație:
1. Fructele uscate. Consumă smochine uscate, prune uscate sau proaspete, curmale şi stafide, acestea sunt foarte eficiente când vine vorba de constipaţie. Au efect laxativ şi accelerează tranzitul intestinal.
2. Leguminoasele. Cunoscute şi sub numele de legume uscate, leguminoasele sunt acele plante cultivate cu scopuri alimentare pentru boabele sau păstăile care se formează în ele. Din familia leguminoaselor fac parte mazărea, fasolea uscată (fasolea roşie, albă, neagră), linte (verde, roşie, neagră). Introdu-le în alimentaţia de zi cu zi.
3. Fulgii de ovăz. Sunt bogaţi în fibre şi amestecaţi cu puţină apă funcţionează ca un veritabil burete intestinal.
4. Varza murată. Conţinutul de fibre alimentare şi minerale rămâne intact şi îmbunătăţeşte digestia, mai ales a digestiei proteinelor şi a grăsimilor. Aceasta explică de ce varza murată este un aliment nelipsit de la mesele cu mâncăruri grele, pentru simţim că ajută digestia şi metabolismul.
5. Mierea de albine. Se consumă o linguriţă dimineaţa, pe stomacul gol.
6. Uleiul de măsline. Înainte de culcare, se bea un pahar de lapte în care s-au adăugat două linguriţe de ulei de măsline.
Dacă sunteți constipați o perioadă mare de timp, e indicat să mergeți la doctor pentru că de vină poate fi un medicament pe care îl luați sau o boală.