Categories: Stil de viaţă

Șase alimente și băuturi care conțin alcool ascuns

E posibil să nu știi că unele alimente conțin alcool ascuns. De la pâine și suc de fructe la iaurt și sos de soia, unele alimente pot conține cantități chiar mai mari decât unele beri cu conținut scăzut de alcool.

De fapt, o singură banană poate conține aproximativ 0,2% ABV (volum alcool), potrivit Abbeycare, o clinică de dezintoxicare, din Marea Britanie. Bananele coapte pot avea o cantitate dublă.

În mod surprinzător, chiflele sunt unele dintre cele mai încărcate de alcool alimente, cu până la 1,28% ABV.

Pâinea de grâu și secară conține mai puțin la 0,29% ABV, conform unui studiu din 2016 publicat în Journal of Analytical Toxicology.

Dr. Duane Mellor, nutriționist la Universitatea Aston din Birmingham, a declarat: „În timpul procesului de testare, pâinea va avea drojdie, care fermentează carbohidrații și produce alcool”.

Orice aliment fermentat este probabil să conțină urme de alcool, potrivit doctorului Mellor.

În mod similar, sucul de fructe poate avea etanol ascuns. Studiul din 2016 a mai arătat că sucul de struguri conține 0,086% ABV, sucul de portocale 0,073% și sucul de mere 0,026%. Și un iaurt cu cireșe are 0,02% ABV.

Orice produs care are mai puțin de 0,5% ABV este considerat a fi „fără alcool” în Marea Britanie, în timp ce 1,2% este clasificat drept cu o cantitate redusă de alcool.

Fermentarea – un proces care apare atunci când bacteriile sau drojdia descompun carbohidrații în zaharuri transformându-i în acid sau alcool – este modul în care alcoolul ajunge în aceste produse.

De exemplu, o banană fermentează atunci când drojdia din aer reacționează cu conținutul de zahăr al fructului, ceea ce îl face să producă alcool și dioxid de carbon.

Și sucurile de fructe sunt predispuse la fermentare din același motiv. Când sucul este lăsat într-un mediu cald, drojdia transformă zaharurile din suc în alcool.

Între timp, sosul de soia este fermentat ca parte a procesului de fabricație. Soia, grâul, sarea și apa sunt combinate și fermentate, ceea ce face ca amidonul de grâu să se descompună în zaharuri și să se transforme în alcool.

În timp ce o mare parte din acest alcool se evaporă în timpul producției, produsul conține încă 1,5% până la 2% ABV.

Recent Posts

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

28 de minute ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

58 de minute ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

o oră ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

2 ore ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

2 ore ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

3 ore ago

Citeste si: