Ai observat că dimineața ai început să te trezești foarte greu? Peste zi, la birou îți este tot timpul somn? Ești obosită și nu îți mai ajunge cafeaua? În acest caz posibil ca anumite alimente din dieta ta să nu te ajute să-ți recapeți energia necesara pentru întreaga zi. Chiar dacă tu ai impresia că mănânci sănătos, este foarte posibil ca în dieta ta să nu fie incluse exact alimentele care au rolul de a asigura organismului energia necesară funcționării optime.
Iată ce ar trebui să consumi zilnic dacă vrei să ai energie pentru întreaga zi:
- Fasole. Este un aliment sănătos pentru buna funcționare a rinichilor, glandelor suprarenale dar mai ales a sistemului nervos. Mai mult, specialiștii susțin că este o sursă excelentă de proteine și antioxidanți care oferă organismului energie și luptă împotriva stresului oxidativ, a radicalilor liberi, combate inflamația.
- Ou. Gălbenușul de ou este bun fiindcă este o sursă de vitamine, mai ales cele din complexul B, adică cele care au rolul de a transforma alimentelor în energie. Mai mult, conține și vitamina D, care menține oasele puternice. De asemenea, gălbenușul este una dintre cele mai bune surse de proteină fiind de ajutor atunci când te lupți cu oboseala accentuată.
- Humus. Este un aliment benefic pentru menținerea optimă a sănătății, este bogat în proteine, aminoacizi vegetali, fibre, vitamine (E, B2, B3, B5), minerale (magneziu, mangan, calciu, potasiu, zinc) și carbohidrați, nutrienți care contribuie la funcționarea optimă a mușchilor, enzimelor și hormonilor. Fierul pe care-l conține oferă organismului energia necesară, iar magneziul contribuie la producerea de enzime cu efect antioxidant, care au rolul de a încetini procesul de îmbătrânire.
- Banane. Sunt fructe pline de fibre, potasiu și zaharuri, cum este glucoza, fructoza și sucroza și sunt gustarea ideală atunci când simți că ești obosită. Bananele sunt bogate în antioxidanți și carbohidrați sănătoși, care se transforma în energia necesară corpului.
- Portocale. Fructe bogate în carbohidrați și vitamine, care te vor reîncărca cu energie. De asemenea, consumul de portocale ajută circulația sangvină de la nivelul creierului, lucru care stimulează întregul organism.
- Condimente. Acestea pot contribui la întărirea metabolismului asigurându-ne energia necesară. De exemplu, ardeii iuţi conţin compusul numit capsaicină care poate îmbunătăţi funcţiile metabolismului, ajutând totodată digestia.