Sari la conținut

Șase alimente care vă pot ajuta cu inflamația dureroasă a articulațiilor. Introdu-le în alimentație și spune ADIO durerilor!

Din cuprinsul articolului

Persoanele cu forme severe de artrită sunt adesea tratate cu medicamente imunosupresoare care reduc eficient durerea, umflarea și rigiditatea articulațiilor, dar produc efecte secundare nedorite.

Artrita reumatoidă este o boală inflamatorie sistemică caracterizată prin inflamație persistentă la nivelul mâinilor și picioarelor. Persoanele cu această afecțiune iau adesea medicamente puternice pentru a-și calma durerea, dar efectele secundare în unele cazuri se dovedesc problematice. Reacțiile secundare frecvente ale injecțiilor includ dureri de cap, infecții și greață. Din fericire, dovezile sugerează că alimentele probiotice pot fi la fel de eficiente în ameliorarea simptomelor dureroase ale artritei ca și injecțiile puternice.

Microorganisme vii probiotice care oferă o mulțime de beneficii prin restabilirea microbiotei intestinale.

Deși sunt adesea luate ca supliment, ele apar și în mod natural în anumite alimente.

Iaurtul este o sursă excelentă de probiotice, la fel ca și chefirul; lapte probiotic fermentat care conține bacterii vii și drojdie.

Alte surse bune sunt:

  • Varză murată
  • Tempeh
  • Kimchi
  • Kombucha.

Aceste surse de alimente pot fi deosebit de importante pentru tipurile inflamatorii de artrită, deoarece bacteriile par să aibă un efect direct asupra inflamației.

Studiile au arătat că sunt eficiente în atenuarea biomarkerilor comuni ai inflamației, cum ar fi proteina C reactivă.

În 2021, un studiu publicat în Frontiers Pharmacology a evidențiat rolul vital pe care l-a jucat microbiota intestinală în dezvoltarea poliartritei reumatoide.

Ea a evaluat eficacitatea suplimentelor și a alimentelor fermentate ca potențiale terapii adjuvante pentru această afecțiune.

Cercetătorii au subliniat că trebuie făcută o distincție clară între alimentele fermentate și cele probiotice, întrucât unele alimente fermentate se încadrează sub umbrela probiotice, dar nu toate alimentele probiotice sunt fermentate.

Studiul a stabilit că alimentele probiotice sunt „foarte benefice pentru pacienții cu artrită inflamatorie”, făcându-le o „alternativă promițătoare la suplimentarea cu probiotice pentru pacienții cu artrită reumatoidă”.

Simptomele artritei reumatoide

Medscape explică: „Se teoretizează că artrita reumatoidă se dezvoltă atunci când un individ susceptibil genetic experimentează un declanșator extern care declanșează o reacție autoimună.

La majoritatea pacienților cu poliartrită reumatoidă, debutul este insidios, deseori începând cu febră, stare generală de rău, artralgie și slăbiciune înainte de a evolua către inflamația și umflarea articulațiilor.”

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel