Șase alimente care pot agrava o boală cronică. Psoriazisul este o boală inflamatorie cronică care este ereditară și se manifestă pe piele, dar are adesea cauze și simptome sistemice. Psoriazisul se caracterizează prin pete marcate roșiatice, bine delimitate pe piele, care sunt acoperite cu solzi (solzi) alb sidefat. Potrivit medicilor, o alimentație incorectă poate agrava boala.
Potrivit Activebeat, evitarea unor alimente poate ține sub control această afecțiune. Este vorba de evitarea unor alimente, de la carnea roșie, până la pâinea albă și dulciurile.
„Alimente de evitat”
- Carnea roșie, brânza și prăjelile
Carnea roșie este bogată în grăsimi saturate, ceea ce o face un aliment care provoacă inflamație. Pe lângă carnea roșie, alimentele bogate în grăsimi saturate, cum ar fi brânza, untul și prăjelile pot, de asemenea, agrava psoriazisul. Pentru a vă asigura necesarul de proteine, încercați să mâncați mai multe nuci, semințe și pește gras. - Alimente congelate de tip fast-food. Dacă vreți să mâncați o lasagna congelată, mai întâi uitați-vă la conținutul nutrițional. Veți observa că un astfel de aliment congelat conține o mulțime de ingrediente puternic procesate. Dacă suferiți de psoriazis, zahărul rafinat și tot ce e pe bază de făină ar trebui să fie pe lista cu „alimente de evitat”.
- Băuturile carbogazoase. Comunitatea medicală se teme să dea vina pe anumite alimente ca declanșatoare ale unei boli. Cu toate acestea, numeroase studii au indicat o corelație între creșterea în greutate și dezvoltarea psoriazisului. De aceea, băuturile bogate în calorii, în special cele carbogazoase, pline de zahăr, trebuie evitate cu orice preț într-un regim alimentar al pacienților cu psoriazis.
- Pâinea albă. Fundația Națională pentru Psoriazis vine cu cercetări care arată că 25% dintre pacienții cu psoriazis suferă și de sensibilitate la gluten. Legătura exactă este gena HLA CW6, care este legată de psoriazis, precum și de sensibilitatea crescută la gluten, evidențiată într-un studiu din 2010. Cercetări ulterioare au arătat că pacienții cu sensibilitate la gluten au prezentat o îmbunătățire semnificativă a simptomelor psoriazisului când au trecut la o dietă fără gluten.
- Dulciurile. O dietă bogată în zahăr merge mână în mână cu inflamația și, desigur, cu creșterea în greutate. Mai mult, cercetătorii au stabilit o legătură între obezitate și riscul crescut de psoriazis, artrită psoriazică și agravarea psoriazisului.
- Alcoolul. Un studiu Harvard Medical School a monitorizat dietele a 82.869 de femei, cu vârste cuprinse între 27 și 44 de ani. S-a constatat că femeile care au băut bere au șanse mai mari să facă psoriazis.