Sari la conținut

Șase alimente care ar putea alimenta bolile de inimă – „Evitați sau limitați”, spun cardiologii

sanatatea inimii
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Medicii cardiologi nu consumă aceste alimente populare

Gustările și alimentele populare ar putea declanșa probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială și colesterolul ridicat – ambele considerate precursori ai bolilor de inimă.

Alimentele procesate ajută la acoperirea diferenței dintre mâncarea de confort și lipsa de timp, oferind în același timp un gust plăcut. Această combinație tentantă, care se găsește pe toate rafturile din supermarketuri, înseamnă că dietele occidentale lasă adesea puțin loc pentru gătitul sănătos. Cu toate acestea, doi medici au avertizat că acest stil de viață alimentează bolile de inimă. Din fericire, experții au împărtășit care sunt alimentele care trebuie „evitate sau limitate”.

Nu este întotdeauna posibil să elimini alimentele problematice, așa că moderația și controlul porțiilor sunt esențiale, potrivit cardiologilor.

Vorbind pentru TODAY, Dr. Sharonne Hayes, cardiolog la Clinica Inimii Femeilor din Minnesota, SUA, a declarat: „Nu există un aliment care să vă salveze viața.

„Și nu există nici unul care să te ucidă, este vorba de echilibru.

„Așadar, prăjitura cu brânză ocazională nu te va ucide, dar ceea ce mănânci și cât mănânci este esențial.”

Dr. Sharonne și colegul cardiolog Dr. Andrew Freeman, care lucrează la National Jewish Health din Colorado, SUA, au împărtășit câteva dintre alimentele cheie pe care încearcă să le evite sau să le limiteze pentru o sănătate optimă.

SURSĂ FOTO: PEXELS

Cârnați și șuncă

Cărnurile procesate sunt foarte populare printre mulți britanici.

În afară de aroma reconfortantă, alimentele sunt, de asemenea, pline de calorii, grăsimi saturate, sare și aditivi precum nitrații.

Îngrijorător este faptul că toate aceste ingrediente sunt o rețetă pentru probleme cardiace, potrivit cardiologilor.

chipsuri
Sursa: Unsplash

Chipsuri

„Cultura noastră prețuiește comoditatea, ceea ce este minunat, dar comoditatea nu înseamnă că trebuie să mănânci alimente procesate ambalate, cu adaos de zaharuri și sare”, a declarat Dr. Andrew.

High Blood Pressure UK explică faptul că un consum ridicat de sare este cea mai mare cauză a hipertensiunii arteriale, care poate pune bazele unor probleme grave de sănătate, cum ar fi bolile de inimă.

Prin urmare, medicul a recomandat să vă feriți de pungile mici de carbohidrați procesați sărați și crocanți pe care îi puteți găsi în automate.

Budinci

Deși este bine să vă bucurați ocazional de un răsfăț zaharat, ar trebui să reduceți la minimum consumul de budinci.

Dr. Sharonne a spus că ea se răsfață cel mult o dată pe săptămână și își păstrează porțiile mici pentru a limita caloriile.

Consumul de prea mult zahăr poate contribui la creșterea în greutate și la supraponderabilitate, ceea ce poate crește riscul de probleme de sănătate, cum ar fi bolile de inimă, unele tipuri de cancer și diabetul de tip 2.

Prea multe proteine

Proteinele sunt un nutrient cheie pe care mulți nu îl consumă suficient, dar și consumul excesiv ar putea fi dăunător.

Dr. Andrew a spus: „Nu este neobișnuit să vedem oameni care primesc de două ori mai multe proteine decât ar putea avea nevoie într-o zi, iar acest lucru pune la încercare rinichii și poate cauza mai multe probleme mai târziu.”

Mai mult, un studiu recent a constatat că bărbații care au consumat o dietă bogată în proteine au avut un risc cu 33% mai mare de insuficiență cardiacă.

Mulți oameni consumă, de asemenea, proteine provenite în principal din carne, care este adesea bogată în grăsimi saturate, ceea ce poate crește nivelul colesterolului și crește riscul de boli de inimă.

Medicii au sfătuit să nu exagerați și să optați în schimb pentru proteine vegetale. Două porții de carne, pește, nuci sau tofu pe zi ar trebui să fie suficiente.

Băuturi energizante

Dr. Andrew a spus că evită cu orice preț băuturile energizante, deoarece cercetările au sugerat că combinația de zahăr și cofeină din aceste băuturi poate declanșa probleme de sănătate, cum ar fi tensiunea arterială ridicată sau aritmia.

Vestea bună este că cofeina din ceai sau cafea, cu moderație, ar putea fi destul de sănătoasă.

Uleiul de nucă de cocos

Fără o aromă și o savoare distincte, această grăsime este adesea etichetată ca o alternativă mai sănătoasă, fără a compromite gustul.

Cu toate acestea, uleiul de nucă de cocos este plin de niveluri ridicate de grăsimi saturate, care ar putea crește nivelul de colesterol „rău”.

Dr. Andrew a concluzionat că oamenii pot continua să îl folosească pe post de hidratant, dar nu și în bucătărie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel