Din cuprinsul articolului
Un studiu a arătat, de asemenea, că suplimentele cu L-arginină ar putea scădea „în mod semnificativ” atât tensiunea arterială sistolică, cât și diastolică.
Se crede că unul din trei adulți din Marea Britanie trăiește în prezent cu hipertensiune arterială, deși s-ar putea să nu-și dea seama. În stadiile sale incipiente, adesea nu prezintă simptome, cu toate acestea, dacă este lăsată netratată, poate deveni periculoasă. Acest lucru se datorează faptului că hipertensiunea arterială – sau hipertensiunea arterială – vă poate crește riscul de probleme grave de sănătate, cum ar fi accidentul vascular cerebral și atacurile de cord.
La fel ca multe afecțiuni medicale, hipertensiunea arterială poate fi cauzată sau agravată de o dietă nesănătoasă și de lipsa exercițiilor fizice.
Mai precis, se știe că o dietă bogată în sare crește tensiunea arterială datorită faptului că sarea face corpul să rețină apă. Această apă suplimentară pune apoi presiune asupra vaselor de sânge.
Dar, în același mod, dieta poate fi de vină pentru hipertensiunea arterială, ea poate ajuta la scăderea acesteia.
Un expert a explicat că alimentele bogate în l-arginină ar putea face exact acest lucru.
L-arginina este un aminoacid care ajută organismul să construiască proteine.
Nataly Komova, dietetician și expert în fitness la JustCBD, a declarat: „Organismul obține oxid nitric în principal din l-arginină.
Oxidul nitric este responsabil pentru relaxarea celulelor musculare, iar cercetătorii spun că poate scădea tensiunea arterială.
O poți obține de la păsări de curte, fasole și lactate.”
Afirmația ei a fost susținută de un studiu publicat în American Heart Journal în 2011.
Ca parte a cercetării, o echipă de la Universitatea Soochow din China a efectuat o meta-analiză a 11 studii existente.
Studiul spune: „Am inclus 11 studii randomizate, dublu-orb, controlate cu placebo, care au implicat 387 de participanți cu intervenție orală cu L-arginina, variind de la patru până la 24 de grame pe zi.
Comparativ cu placebo, intervenția cu L-arginina a scăzut semnificativ tensiunea arterială sistolica cu 5,39 milimetri de mercur (mm/Hg) și TA diastolică cu 2,66 mm/Hg.”
Tensiunea arterială se înregistrează cu două numere; presiunea sistolică și diastolică.
Cifra mai mare care apare la un test de tensiune arterială – presiunea sistolica – se referă la forța la care inima ta pompează sânge în jurul corpului tău.
Iar numărul mai mic – presiunea diastolică – este rezistența la fluxul de sânge în vasele de sânge.
Hipertensiunea arterială este considerată a fi de 140/90 mmHg sau mai mare (sau 150/90 mmHg sau mai mare dacă aveți peste 80 de ani).
Tensiunea arterială sănătoasă este de obicei considerată a fi între 90/60 mmHg și 120/80 mmHg.
Studiul concluzionează: „Această meta-analiză oferă dovezi suplimentare că suplimentarea orală cu L-arginină scade în mod semnificativ atât tensiunea arterială sistolică, cât și cea diastolică.”
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…