Din cuprinsul articolului
Sarea de mare sau sarea de masă: care este mai sănătoasă? Ce se întâmplă când renunți la sare.
Sarea e alimentul de al cărui beneficii nu devii conștient decât după ce nu îl mai ai. Mâncarea noastră nu ar avea un gust atât de bun ca dacă nu ar conține sare. Un ingredient care trebuie pus în fiecare fel de mâncare, sarea face alimentele aromate și delicioase.
În ultimul timp, sarea de mare sau sarea roz a câștigat foarte multă popularitate, deoarece este comercializată pentru a înlocui sarea albă pentru o dietă sănătoasă și de slăbit. Adesea numit organică, naturală și pură, este prezentată ca fiind decât sarea de masă, despre care experții în sănătate spun că este la fel de dăunătoare ca zahărul când vine vorba de sănătatea inimii.
Prea multă sare în dieta dumneavoastră poate duce la hipertensiune arterială, boli de inimă și accident vascular cerebral. De asemenea, poate provoca pierderi de calciu, dintre care unele pot fi extrase din os.
Potrivit statisticilor, majoritatea americanilor consumă cel puțin o linguriță și jumătate de sare pe zi, sau aproximativ 3400 mg de sodiu, ceea ce repezintă mult mai mult decât are nevoie organismul nostru.
Principalele diferențe dintre sarea de mare și sarea de masă, conform Clinicii Mayo, sunt în gustul, textura și procesarea lor.
Sarea de masă este de obicei extrasă din zăcăminte subterane și este procesată astfel încât toate celelalte minerale să fie îndepărtate. La acesta se adaugă și iodul, un mineral important pentru sănătatea tiroidei.
Sarea de mare, însă, se face după ce apa de mare s-a evaporat la soare în saline. Nu este prelucrat și conține minerale.
Prin marketing, a devenit o noțiune populară că sarea de mare este mai bună decât sarea de masă, dar conform cercetărilor, nu există nicio diferență în valoarea nutrițională de bază a ambelor, deoarece conțin aceeași cantitate de sodiu, care este de 40% atunci când este măsurată. după greutate.
Potrivit Asociației Americane a Inimii, sodiul este un mineral extrem de important pentru inimă. Cu toate acestea, consumul unei cantități în exces este, de asemenea, periculos.
Prin urmare, Organizația Mondială a Sănătății a recomandat ca adulții sănătoși să limiteze aportul de sodiu la mai puțin de 2.300 mg (aproximativ o linguriță de sare) pe zi. Astfel, experții spun că indiferent de sare pe care o consumi, asigură-te că o consumi în limitele dietei.
Este foarte important să consumați sare, deoarece are multe beneficii:
Mulți oameni renunță la consumul de sare și încep să prezinte semne de deficiență, cum ar fi crampe musculare, scăderea hidratării, slăbiciune, dureri de cap și declin cognitiv la adulții în vârstă.
Cunoscută sub numele de hiponatremie, deficitul de sodiu poate determina umplerea celulelor cu apă. Afecțiunea poate duce la simptome ușoare sau extrem de severe, de la greață, dureri de cap și confuzie până la crampe, convulsii și chiar comă.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…