Sărbătoarea binecuvântării, a blagoslovirii, a Bunei Vestiri. Deschide-ți inima și primește-o. Este prima sărbatoare a Maicii Domnului.
Din moși strămoși luna martie este una dedicată luptei împotriva răului, a duhurilor rele, care sunt foarte puternice în această perioadă calendaristică.
Dar perioada grea se termină pe 25 martie, când o mare binecuvântare se îndreaptă spre credincioși. Sfârșitul iernii, al frigului, al răului și începutul binecuvântării. Buna Vestire, sărbătoarea vieții! Cea mai veche sărbătoare a Maicii Domnului vine ca un balsam peste rănile pământenilor, atât de încercați în această perioadă.
De obicei, sărbătoarea Buneivestiri cade în Postul mare, dar, cu toate acestea, este o zi de bucurie. Astfel, postul este mai puțin aspru în această zi, fiind admis consumul de pește.
Ziua de 25 martie este extrem de importantă și vă sfătuiesc să v-o petreceți în rugăciune și meditație. Încărcați-vă pozitiv cu vibrația acestei zile miraculoase.
Buna Vestire sau Blagoslovenia vine cu cea mai binecuvântată veste: a venirii Mântuitorului. Împlinirea făgăduințelor și pregătirilor venirii lui Hristos. Maria este chemată să-l zămislească pe Fiul lui Dumnezeu. Încuviințând, a devenit Născătoare de Dumnezeu. Mântuitorul a revenit an de an, în sufletele noastre. El vine în bucurie, vine unde este chemat, onorat și bine primit. Vine acolo unde este nevoie, așadar ziua aceasta ne poate ajuta vibrațional foarte mult, să mai împingem energia negativă atât de acaparatoare în ultima vreme. E în puterea omului să facă loc luminii, iubirii și căldurii. Adevărului și vieții. Bisericile sunt închise, dar inimile noastre sunt deschise. Faceți loc bucuriei și ea va veni.
Maria primește cu disponibilitate „valul de iubire” a lui Dumnezeu care se revarsă în ea. Și prin aceasta este o ucenică desăvârșită a Fiului ei, care, în ascultare față de Tatăl, își împlinește libertatea și tocmai astfel își exercită libertatea, ascultând.
Sărbătorile creștine ne ajută să ne îndreptăm viața. Și ce moment mai bun am avea, dacă nu acum, de întoarcere la credință, bunătate și vindecare?
Bunavestire (Buna Vestire sau Buna-Vestire) sau Blagoveștenia (gr. Evangelismos) către Maica Domnului este un Praznic Împărătesc al Bisericii Ortodoxe, sărbătorit la 25 martie. Aceasta este una din doar cele două zile în care este permis peștele în Postul mare, cealaltă fiind Intrarea Domnului în Ierusalim (Floriile).
În conformitate cu Evanghelia după Luca 1:26-38, Arhanghelul Gavriil îi apare Sfintei Fecioare și îi spune că va concepe și naște un fiu, chiar dacă ea „nu a cunoscut bărbat”. După sfânta tradiție, Maria avea doar cincisprezece ani când a fost vizitată de Gavriil.
Această zi este exact la nouă luni înainte de Crăciun, fiind astfel aleasă de Părinții Bisericii ca să indice că Iisus Hristos a fost conceput într-o perioadă de timp perfectă „din Duhul Sfânt și din Fecioara Maria”, așa cum este precizat în Crezul Niceo-Constantinopolitan.
Biserica Ortodoxa sarbatoreste Buna Vestire pe 25 martie a fiecarui an. Semnificatia acestei sarbatori este reprezentata de momentul in care Arhanghelul Gavril o anunta pe Fecioara Maria ca va da nastere Mantuitorului nostru Iisus Hristos. Crestinii tin cu sfintenie aceasta sarbatoare avand in vedere faptul ca la noua luni distanta, domnul nostru Iisus Hristos se naste. Nu doar biserica ortodoxa, ci si cea catolica sustine faptul ca Buna Vestire a avut loc la Nazaret. Singurul aspect care difera este locatia exacta in care aceasta minune s-a intamplat, potrivit calendarulortodox.ro.
Buna Vestire oferita Mariei reprezinta „plinirea timpului” (Gal 4, 4), si anume implinirea fagaduintelor si pregatirilor sosirii Domnului nostru Iisus Hristos. Maria este chemata sa-l zamisleasca pe Iisus. Aceasta a incuviintat si a devenit Nascatoare de Dumnezeu.
Buna Vestire este prima sarbatoare confirmata in documente, dintre sarbatorile Maicii Domnului. In popor, aceasta sarbatoare poarta si numele de Ziua Cucului datorita faptului ca aceasta zi reprezinta primul cantec pe care cucul in canta in acel an, astfel anuntand venirea primaverii.
De asemenea, craca pe care cucul statea cand a cantat, era taiata si pusa in scaldatoarea fetelor, astfel sperand ca flacaii nu vor decide sa le ocoleasca.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…