Din cuprinsul articolului
Sărbătoare mare 21 Noiembrie. Astăzi, este praznuită de către Biserica Ortodoxă Română Intrarea Maicii Domnului în Biserică.
Intrarea Maicii Domnului în Biserică este prima zi din Postul Crăciunului în care este dezlegare la pește.
Părinții Nascatoarei de Dumnezeu Fecioara sunt Sfinții Părinți Ioachim și Ana. Aceștia sunt cunoscuți pentru credință arzătoare în Dumnezeu și pentru faptul că erau lipsiți de copii.
Deoarece viață lor nu era completă fără copii, se roagă la Dumnezeu să primească și ei bucuria de a fi părinți, promițând că în cazul în care vor avea un copil, acesta va fi dus la templu unde va fi închinat Domnului. Îngerul li se arată și le vestește că vor avea o față care va trebui să poarte numele de Maria.
Neuitand de promisiunea făcută în față lui Dumnezeu, la trei ani de la nașterea Fecioarei Maria, Ioachim și Ana o duc pe fiica lor la templu.
Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Aici aceștia sunt întâmpinați de către marele preot Zaharia, tatăl Sfântului Ioan Botezătorul. Acesta o conduce pe Fecioara în cea mai sfânta începere a templului, în Sfânta Sfintelor, unde va rămâne până când va împlini 15 ani. Motivul pentru care Maria a fost dusă în acea încăpere pentru a deveni ea însăși Sfânta Sfintelor lui Dumnezeu, sălaș pentru Dumnezeul nostru, al tuturor credincioșilor.
Sărbătoare mare 21 Noiembrie. Foarte mulți păgâni se îndoiesc că acest lucru nu a fost cu putință, și totuși Biserica, în cantarile ei afirmă: „Ceea ce s-a hrănit în Sfânta Sfintelor, celei îmbrăcate cu credință și cu înțelepciune și cu neîntinată feciorie, mai marele Gavriil i-a adus din ceruri închinăciune”.
Sărbătoare mare 21 Noiembrie. Ce NU ai voie să faci astăzi
Sărbătoare mare 21 Noiembrie. Nu avem voie să facem treburi casnice, precum spălatul hainelor murdare.
O altă interdicție ne avertizează să evităm tensiuniile cu persoanele cunoscute. Orice fel de dispute trebuie evitată în această zi.
Este recomandat să ducem la biserică bucate de post și preparate din pește pentru a fi sfințite, care urmează să fie împărțite copiilor și oamenilor nevoiași.
Sărbătoare mare 21 Noiembrie. Trebuie menționat că se fac pomeniri la biserică pentru cei care au murit în condiții suspecte, precum cei înecați sau fără lumânare. Se împart și pachete în memoria acestora, ce trebuie să conțină pește, fructe și lumânări. Lumânarea albă este oferită în numele răposaților care au decedat fără lumină, potrivit Capital.