Din cuprinsul articolului
În fiecare an, pe 17 ianuarie, creştinii îl prăznuiesc pe Sfântul Antonie cel Mare. Este considerat de tradiţia monastică drept întemeietor al monahismului, împreună cu Sfântul Pahomie cel Mare. Sfântul Antonie este numit de Sfântul Athanasie, pe bună dreptate, fondator al monahismului.
Rugăciune făcătoare de minuni a Sfântului Anton
“Bunule Părinte Antonie, cel ce durerile şi păcatele noastre le cunoşti, nu trece cu vederea glasurile de rugăciune ale celor ce aleargă la mijlocirea Ta şi nu te uita la nevrednicia celor ce Te roagă, ci la slava şi mila lui Dumnezeu, pe care Tu L-ai mărturisit şi spre care se îndreaptă rugăciunea ce Ţi-o aducem.
O, slăvite făcător de minuni, părintele săracilor, ocrotitorul văduvelor, sprijinitorul orfanilor, vino cu obişnuita Ta îndurare în ajutorul nostru prin rugăciunile Tale către Dumnezeu, ca să fim mângâiaţi în nevoi, ca să fim apăraţi de primejdii, de ispite şi de păcate.
Tu, cel ce ai făcut din pustiul Egiptului loc de preaslăvire a Marelui Dumnezeu şi a Mântuitorului, fă şi din pustiul sufletului nostru, ars de necredinţă şi ros de patimi, loc plăcut Ţie, în care să se sălăşluiască virtutea, prin Tine să se mărească numele Tău cel sfânt, al Tatălui, al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin”, este rugăciunea făcătoare de minuni a Sfântului Anton, potrivit Antena 3.
Rugăciunea care trebuie rostită 5 marți la rând
Potrivit BZI, rugile înălțate marțea Sfântului Anton sunt mult mai puternice deoarece într-o zi de marți a fost mutată racla sfântului, iar cei care au avut atunci prilejul de a o atinge au scăpat de toate bolile și li s-au împlinit toate dorințele.
Iată rugăciunea care trebuie rostită 3 marți la rând:
„Milostive Dumnezeule, primeşte cu bunătate rugăciunile Sfântului Anton ce eu Ți le prezint acum pentru a dobândi harul (se spune ce har se doreşte) ce Ți-l cer cu umilinţă. Iar tu măritul meu patron Sfinte Antoane, nu întârzia a mijloci pentru mine. Fă că evlavia mea să fie sinceră, ajută-mă să pot dobândi mai întâi iertarea tuturor păcatelor de care mă căiesc din inimă. În genunchi, la picioarele tale, eu aştept prin mijlocirea ta, harul ce-l cer de la Bunul Dumnezeu. Amin.”