Categories: Stil de viaţă

Şapte super alimente care transformă orice desert într-unul sănătos cu puţine calorii

Negresele, budinca sau alte prăjituri pot fi transformate în deserturi mai light cu câteva schimbări simple.

Iată 7 alimente pe care le poţi adăuga data viitoare când pregăteşti desertu

1.      Avocado

Poate înlocui cu succes untul, aşa că poţi schimba o parte din cantitatea de unt pe care o foloseşti la prăjituri sau brioşe cu avocado. Dintr-un singur fruct de avocado poţi obţine trei sferturi de ceaşcă de pastă.

În afară de antioxidanţi (care nu se găsesc în unt), avocado mai conţine şi fibre, aproape 20 de vitamine şi minerale-inclusiv potasiu-şi acizi graşi mononesaturaţi, grăsimi bune care te ajută să pierzi în greutate, să dai jos grăsimea de pe abdomen şi menţin inima sănătoasă.

2.      Sos de mere

Poţi reduce drastic grăsimile şi caloriile înlocuind uleiul sau untul cu sos de mere, atunci când faci prăjituri. Cel mai indicat este să înlocuieşti doar 75% din cantitatea de ulei sau unt pe care o foloseşti cu sos de mere. Sosul de mere poate fi un bun înlocuitor şi pentru zahăr.

3.      Iaurt grecesc

Iaurtul grecesc este bogat în grăsimi, însă conţine şi calciu şi proteine spre deosebire de ulei sau unt. Data viitoare când faci negrese încearscă să înlocuieşti o treime de ceaşcă de ulei cu un sfert de ceaşcă de iaurt grecesc sau o ceaşcă de unt cu un sfert de ceaşcă de iaurt grecesc.

4.      Fasole neagră

Aceasta este o schimbare pe care o vor aprecia toţi cei care ţin o dietă fără gluten. O ceaşcă de fasole neagră se căleşte, se scurge, iar piureul obţinut poate înlocui o ceaşcă de făină.  Încearcă această schimbare când faci negrese şi vei reduce aproximativ 200 de calorii.

5.      Banane

Pasta obţinută dintr-o banană are consistenţa pastei de avocado, iar vegetarienii o pot folosi la prăjituri în locul ouălor.

6.      Prune

Dacă înlocuieşti o jumătate de ceaşcă de unt cu o jumătate de ceaşcă de piure de prune, vei reduce 700 de calorii şi 92 de grame de grăsime. Poţi încerca la negrese sau la prăjituri cu ciocolată.

7.      Tofu

Un sfert de ceaşcă de pastă de tofu poate înlocui cu succes ouăle, atunci când faci budincă, potrivit PETA.  Tofu poate fi folosit, de asemenea şi pentru înlocuirea lactatelor din prăjiturile cu brânză pentru a reduce din grăsimi.

 

Recent Posts

Cele mai norocoase două zodii în perioada 15 – 20 noiembrie. Scapă de datorii și fac achiziții importante

Cele mai norocoase două zodii în perioada 15 - 20 noiembrie. Perioada 15-20 noiembrie aduce…

2 ore ago

Combinația de medicamente care oprește progresia cancerului pulmonar cu peste 40% mai mult decât tratamentul standard

Progres revoluționar în tratamentul cancerului pulmonar: Combinația de medicamente care oprește avansarea bolii cu peste…

3 ore ago

Cum arată negii cancerigeni din zona intimă și cum îi poți trata

Cum arată negii cancerigeni. Negii genitali sunt mai mult decât simple excrescențe ale pielii sau…

3 ore ago

Testul medical gratuit care poate depista cancerul înainte de apariția simptomelor

Detectarea precoce a cancerului este esențială pentru a îmbunătăți șansele de tratament eficient și supraviețuire.…

4 ore ago

Patru zodii scapă de ghinion după 15 noiembrie când Saturn iese din retrograd

Saturn, planeta disciplinei și a karmei, a fost retrogradă din iunie 2024, aducând cu sine…

4 ore ago

Psiholog: „10 lucruri pe care un om inteligent NU le face”

10 lucruri pe care un om inteligent nu le face: Descoperă secretele succesului personal. Inteligența…

5 ore ago

Citeste si: