Din cuprinsul articolului
Fructe pe care orice persoană cu diabet trebuie să le evite. Fructele sunt pline de minerale și nutrienți care vă pot îmbunătăți sănătatea și bunăstarea. Pe lângă asta, au un conținut scăzut de calorii, făcându-le gustarea rapidă perfectă.
Cu toate acestea, există anumite fructe care pot fi considerate un „pericol” pentru persoanele cu diabet din cauza indicelui lor glicemic ridicat.
Diabetul face ca nivelul de zahăr din sânge al unei persoane să crească prea repede, astfel încât organismul său nu poate descompune eficient glucoza. A fi diabetic este o condiție pe tot parcursul vieții și, de obicei, poate fi monitorizată chiar de pacient.
În acest context, medicii recomandă o serie de fructe care să fie incluse în dieta unei persoane cu diabet, dar alți experți le-au spus oamenilor să se ferească de fructele cu indice glicemic (IG) ridicat.
Indicele glicemic este un sistem de evaluare care arată cât de repede alimentele care conțin carbohidrați vor afecta nivelul zahărului din sânge al unei persoane dacă sunt consumate pe cont propriu.
Alimentele cu IG ridicat se descompun foarte repede, determinând creșterea bruscă a nivelului de glucoză din sânge. Persoanele cu diabet se referă la creșterea bruscă a nivelului de zahăr din sânge ca fiind „picuri” ale zahărului din sânge.
În plus, pentru cei care își produc propria insulină, alimentele cu IG ridicat pot forța organismul să încerce să producă un val de insulină pentru a contracara carbohidrații cu acțiune rapidă și o consecință comună a acestui lucru este senzația de foame în decurs de două până la trei ore, ceea ce îl poate lăsa pe cel care face dietă să dorească mai multă mâncare.
„Pentru persoanele cu diabet, acest lucru poate fi deosebit de periculos, deoarece capacitatea organismului de a controla nivelul glicemiei este redusă sau inexistentă”, spun specialiștii.
Potrivit diabetes.co.uk, fructele cu IG ridicat includ:
Fructele cu un IG mai mic includ următoarele:
Alimentele cu IG mai scăzut sunt recomandate celor cu diabet zaharat – dar este, de asemenea, extrem de important să consumi o dietă echilibrată. Unele alimente cu IG scăzut, cum ar fi alimentele integrale, fructele, legumele, fasolea și lintea, sunt alimente pe care ar trebui să le consumăm ca parte a unei diete sănătoase și echilibrate.
Cu toate acestea, utilizarea indicelui glicemic pentru a decide dacă alimentele sau combinațiile de alimente sunt sănătoase poate fi înșelătoare. Alimentele cu IG ridicat nu sunt neapărat nesănătoase și nu toate alimentele cu IG scăzut sunt sănătoase.
De exemplu, pepenele verde și uneori păstârnacul sunt alimente cu IG ridicat, în timp ce prăjitura cu ciocolată are o valoare IG mai mică”.
Deoarece alimentele cu IG scăzut tind să se descompună mai lent, este mai puțin probabil să provoace o creștere rapidă a nivelului de zahăr din sânge în comparație cu alimentele cu IG ridicat și, prin urmare, sunt o opțiune mai bună pentru menținerea nivelului stabil de glucoză din sânge.
Favorizarea alimentelor cu IG scăzut în detrimentul alimentelor cu IG ridicat vă lasă să vă simțiți mai mulțumiți pe o perioadă mai lungă de timp și mai puțin probabil să vă simțiți foame înainte de următoarea masă.
Alimentele cu IG ridicat includ, de asemenea, alimente cu zahăr, pâine albă, orez alb, cartofi și băuturi dulci.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…