Sari la conținut

Șapte alimente care au același efect ca pilula albastră, fără efecte secundare

Clamidia este o infecție cu transmitere sexuală comună
Credit foto: arhiva Doctorul Zilei
Prevenirea clamidiei implică utilizarea regulată a prezervativelor

Nimic nu poate fi mai stânjenitor pentru un bărbat decât un eșec în dormitor. Cu toate acestea, rușinea trebuie înlăturată imediat, iar medicul trebuie consultat cât mai repede cu putință. Vă puteți confrunta cu o problemă intimă gravă

Gabriel Fereşteanu

Unele cauze pot fi tratate cu succes fără ajutorul medicului. Oboseala poate fi motivul lipsei randamentului sexual. O perioadă obositoare și stresantă vă poate afecta apetitul și își poate pune amprenta pe întregul act.

Un alt factor este alcoolul. Consumat în cantități excesive, alcoolul va determina o erecție scăzută sau o ejaculare tardivă. Unele medicamente pot afecta negativ organismul și performanța sexuală. Un tratament poate avea efecte adverse, printre care se numără și repetarea eșecului sexual.

Cauze

Tulburările de ejaculare

Există mai multe tipuri de tulburări de ejaculare: ejacularea precoce (are loc înainte sau imediat după penetrare), ejacularea tardivă (are loc foarte greu), ejacularea retrogradă (atunci când sperma este forțată în vezica urinară, nu prin uretră). Cea mai întălnită formă este ejacularea precoce. 1 din 2 bărbați suferă de această disfuncție. În general, este cauzată de nervozitatea bărbatului cu privire la actul sexual pe care îl va performa.

Disfuncția erectilă

Disfuncția erectile înseamnă incapacitatea de a menține o erecție. Ea este cauzată în general de boli cronice, boli care afectează circulația sangvină, dar și de factori psihologici (stres, anxietate, depresie).

Dorința sexuală inhibată

Dorința sexuală inhibată/pierderea libidoului presupune scăderea interesului pentru activitatea sexuală. Este cauzată atât de factori fizici, cât și de factori psihologici (anxietate, depresie, probleme în viața de cuplu), fiind asociată cu nivelul scăzut de testosteron.

REMEDII

  1. Busuioc – Busuiocul redă tonusul și apetitul sexual, sporește energia masculină. 5-6 grame de pulbere de busuioc amestecate cu 2 linguri de miere sunt un afrodisiac puternic.
  2.  Semințe de morcov – Morcovul era folosit de către greci și români pentru a vindeca impotența masculină și pentru a spori apetitul sexual. O cură cu morcovi timp de aproximativ două luni va aduce roade vizibile.
  3. Fructe Goji – Ingredient sexual tonic, plin de savoare și energie. Starea de spirit va fi imediat îmbunătățită după consumarea lor. Intensifică producerea testosteronului, deci reprezintă un stimulant excelent pentru sexul puternic.
  4. Ghimbir – Sporește dorința și excitarea. Aduce beneficii înaintea unei partide datorită conținutului său. Se recomandă consumul rădăcinii de ghimbir în formă crudă, fiartă sau cristalizată în mâncăruri ușoare.
  5. Cafea – Cafeina stimulează mintea și trupul. Ea induce o stare euforică prin îndepărtarea oboselii și creșterea apetitului sexual. Înlocuiți micul dejun cu o cafea aromată care va stârni pasiunea.
  6. Usturoi – Este unul dintre cei mai buni stimulanți pentru sex. Sporește excitația, dar asigură și o rezistență mai bună în timpul actului.
  7.  Țelină – Reglează funcțiile sexuale și stimulează organismul să producă feromoni în mod natural. Amplifică dorința sexuală, intensifică orgasmul și îmbunătățește performanțele sexuale. Mai este denumită „Viagra naturală”.
Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel