Sănătatea și boala, dependente de nervul vag. Ce este acesta și cum poate fi activat pentru puteri uimitoare de vindecare?

Atât sănătatea, cât și boala, sunt dependente de nervul vag. Acesta este un nerv important care, odată activat, poate avea efecte pozitive masive asupra stării de sănătate. Cu toate acestea, foarte puțini oameni știu de existența acestuia.

Dacă nu funcționează în mod corespunzător, organismul nu se poate odihni cum trebuie și, de asemenea, puterile proprii de regenerare și vindecare sunt diminuate în mod semnificativ.

Atunci când nervul vag funcționează corect, corpul va fi într-o armonie completă iar starea de sănătate generală va fi vizibil îmbunătățită, din toate punctele de vedere.

De fapt, nervul vag este cunoscut deoarece, se spune, face legătura dintre corp și minte. Acesta conectează sistemul nervos parasimpatic, trimițând semnale fiecărui organ al corpului.

Nervul vag este calea prin care intestinul tău vorbește cu creierul. De fapt, cercetătorii au constatat că microbii care se multiplică în intestinul nostru „comunică” cu creierul, călătorind prin intermediul nervului vag. 90% dintre fibrele nervului vag transmit semnale către creier, din restul corpului.

10-15% din aceste fibre, însă, transmit semnale de la creier în restul corpului. Acestea se simt ca o furnicătură rapidă (poate fi vorba despre frică, anxietate, iubire, pericol, sau chiar indigestie) și ajută la eliberarea hormonilor.

Ce rol joacă nervul vag în corpul nostru?

  • combate inflamația prin trimiterea unui semnal către creier, care eliberează neutrotransmițători antiinflamatori
  • ajută la solidificarea amintirilor pe termen lung
  • oferă senzația de intuiție, pregnantă atunci când ne confruntăm cu o situație importantă (senzația de fluturi în stomac atunci când întâlnim o anumită persoană, anxietatea pe care o simțim înainte de o prezentare sau un eveniment)
  • bătăile inimii pot fi controlate de nervul vag, cu ajutorul respirației (încetinirea deliberată a respirației duce la încetinirea bătăilor inimii)

Cum poate fi activat nervul vag?

Nervul vag poate fi activat cu ajutorul meditației, respirației, a expunerii la frig și impunerea unei stări de liniște și calm.

Atunci câdn nervul vag nu funcționează corect putem trăi o multitudine de stări neplăcute, precum: stres, inflamație, anxietate, senbisibilități intestinale, afecțiuni care nu se vindecă prin diferite tratamente.

Nu uitați, însă, că nervul vag poate transmite semnale către creier, Putem folosit această „autostradă” pentru a transmite creierului mesaje benefice și afirmații care ne pot vindeca.

Respirația

O metodă potrivită de a activa nervul vag și de a calma organismul. Puteți folosi regula „6 s”, care constă în șase respirații pe minut, uniforme și profunde. Pentru acest exercițiu este necesar să inspiri 5 secunde și să expiri 5 secunde, timp de un minut. Astfel vei obține 6 respirații uniforme și profunde care vor încetini bătăile inimii și vor calma mintea și organismul, potrivit clinicaeliade.ro.

Meditația

Meditația are multiple beneficii, inclusiv activarea nervului vag. Deși poate necesita timp și răbdare, poate avea efecte uimitoare asupra corpului și minții.

Expunerea la frig

În acest context, expunerea la frig se referă la dușurile reci. Acestea oferă un mic șoc organismului, activând nervul vag. Dușurile nu trebuie să fie efectuate pentru o perioadă lungp de timp. Puteți reduce treptat temperatura în timpul dușului, până ajungeți la o temperatură mai rece, pe care o puteți menține un minut, două. Spălarea feței cu apă rece poate avea același efect.

Recent Posts

HOROSCOP 18 noiembrie 2024. Oportunităţi pentru unele zodii!

Horoscopul zilei de luni, 18 noiembrie 2024, aduce schimbări importante pentru cei mai mulți nativi…

3 ore ago

Obiectul pe care NU este bine să-l pui pe noptiera din dormitor. Aduce ghinion şi te poate îmbolnăvi!

Din cauza acestui obiect, multe persoane se aleg cu probleme de sănătate și stări neplăcute,…

3 ore ago

TESTUL rapid care îţi arată dacă ai probleme cardiovasculare

Acest tip de test este utilizat în evaluarea fizică a fluxului sanguin arterial al mâinilor.…

4 ore ago

Alimente și vitamine care pot provoca apariţia pietrelor la rinichi

Pietrele la rinichi, cunoscute si sub denumirile de calculi renali sau litiază renală/urolitiază, sunt mici formaţiuni compuse…

4 ore ago

Scandal după moartea lui Silviu Prigoană. Demers fără precedent făcut de Adriana Bahmuţeanu

După moartea lui Silviu Prigoană, Adriana Bahmuţeanu a cerut emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care…

5 ore ago

Rafila a găsit explicaţia pentru decesul de la Sp. Târgu Jiu: Lipsă de empatie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că goana după căutarea în cadru legal a situaţiilor care…

5 ore ago

Citeste si: