Din cuprinsul articolului
Sănătatea mintală a tinerilor australieni s-a îmbunătățit odată cu încheierea restricțiilor pandemice. De ce specialiștii sunt, totuși, rezervați?
Sănătatea mintală și bunăstarea tinerilor australieni s-au îmbunătățit după încheierea restricțiilor din cauza pandemiei, a dezvăluit joi un sondaj național.
Cercetătorii de la Universitatea Națională din Australia au publicat cel mai recent sondaj de monitorizare a impactului Covid-19 pe peste 3.500 de respondenți.
Specialiștii au constatat niveluri mai scăzute de suferință psihologică comparativ cu 2021. Mai mult de două treimi dintre respondenții cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani – grupul de vârstă care și-a pierdut cea mai mare satisfacție privind viața în timpul pandemiei – au raportat că viața lor a fost mai bună decât acum 12 luni.
„Îmbunătățirea a fost cea mai mare pentru australienii mai tineri, deci în special pentru cei cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani”, a spus profesorul Nicholas Biddle, co-autor al sondajului realizat de Centrul de Cercetare și Metode Sociale al ANU.
„Nu numai că s-au îmbunătățit rezultatele în materie de sănătate mintală, satisfacția vieții, suferința psihologică, dar și atunci când li s-a cerut să reflecteze asupra propriei vieți, au fost mai probabil să identifice îmbunătățiri în comparație cu alte grupe de vârstă”, a spus Biddle, potrivit abc.net.au.
Cu toate acestea, în ciuda faptului că tinerii australieni au revenit mai repede decât alte grupe de vârstă, rezultatele sondajului nu au fost atât de optimiste pe cât păreau.
„Asta nu înseamnă că Australia a revenit la niveluri de bunăstare și sănătate mintală pre-pandemică”, a spus Nicholas Biddle, într-un comunicat de presă, adăugând că satisfacția de viață a fost mai mică în august 2022 decât în octombrie 2019.
Este cu siguranță cazul că trebuie să ne asigurăm în continuare că tipul nostru de răspuns politic echilibrează atât protecția împotriva bolilor, cât și protecția împotriva aspectelor negative ale sănătății mintale”.
Datele Biroului de Statistică au arătat rate mai mari de boli mintale și suferință la persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani decât orice altă grupă de vârstă.
Până acum, numărul cazurilor confirmate de Covid de la începutul pandemiei a depășit 10 milioane în Australia, a căror populație este de aproximativ 25 de milioane.
Nu mai arunca cojile de măr! Un ingredient natural găsit în coaja de mar (acid…
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…