Ingrediente (3-4 porții)
✔ o bucată de pulpă de miel
de circa un kilogram
✔ patru căței de usturoi tocați mărunt
✔ o bucată de ghimbir feliat
✔ o jumătate de linguriță de scorțișoară
✔ o linguriță de sare
✔ jumătate de linguriță de piper negru
✔ trei linguri de ulei de măsline
✔ trei linguri de oțet de vin roșu
✔ o pătrime de cană de apă
✔ una-două rodii
✔ o mână de busuioc proaspăt tocat
✔ salată verde sau mix de salată
Mod de preparare
Amestecați condimentele și ingredientele lichide pentru a prepara marinata în care se va odihni carnea timp de o oră, la temperatura camerei. Rulați carnea și legați-o cu o sfoară. Încingeți apoi cuptorul la 160 de grade C și puneți carnea într-un vas termorezistent, împreună cu apa. Acoperiți friptura cu un capac sau o folie și puneți-o la cuptor pentru circa două ore, până când carnea se desprinde ușor de pe os. Scoateți folia și mai lăsați carnea pentru încă cinci minute, să se rumenească. În paralel, tăiați în două rodiile și scoateți semințele. O parte din sucul obținut îl puteți folosi pe post de dressing. La masă, bolurile individuale vor conține: un pat de salată verde, trei linguri din sosul rămas de la friptură, câteva lingurițe de suc de rodie și feliile de carne împreună cu semințele de rodie pe deasupra. Totul garnisit cu frunze de busuioc.
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…
Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…