Sari la conținut

Salată de boeuf delicioasă și sănătoasă. Nutriționist: Vă rog din suflet: Nu mai procedați AȘA!

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
Salata de boeuf este un aliment complet, care conţine toate categoriile de nutrienţi

Salata boeuf este obligatorie pe masa de Crăciun, însă se poate transforma într- un preparat extrem de periculos. Nutriționistul Anca Hâncu oferă câteva sugestii valoroase pentru gospodinele care doresc să adopte un stil de viață sănătos.

„Un sfat pentru gospodinele interesate de stilul de viață sănătos, care vor trebui să aibă grijă. Și le-aș recomanda un fel de rețetă. Salata de boeuf poate fi pregătită cu puțină maioneză, poate să nu conțină niciun fel de carne, pentru că vor fi foarte multe preparate cu carne în perioada Crăciunului, poate să aibă cât de multe murături – castraveți murați, dar poate să aibă și gogoșari murați -, și, sigur, pentru gust, să aibă muștar din plin.

La ornare, vă rog din suflet, nu mai folosiți maioneză, pentru că o încărcăm îngrozitor caloric, și încărcăm cu grăsime acel preparat. Ornând cu castraveți murați, salata de boeuf poate deveni un aperitiv echilibrat”, arată dr. Anca Hâncu într-un interviu pentru DC News.

Cum să mânânci de toate de Sărbători, fără să faci indigestie

Mihaela Bilic, nutriționist, a oferit câteva recomandări în caz că vrei să te bucuri de bunătăți și să nu faci indigestie.

În cazul în care ești gurmand și nu te poți abține de la toate bunătățile de pe masa de Crăciun, ar fi bine să ții cont de anumite recomandări.

„Cum să facem să mâncăm din toate fără să ne alegem cu o indigestie? Iată câteva recomandări care pot face diferența.

Spațiați și temporizați felurile de mâncare, puteți mânca din toate, însă nu tot la o singură masă! Consumați aperitivele dimineața, ciorba și sarmalele la prânz, iar friptura și cozonacul la masa de seară. O altă variantă ar fi să vă mulțumiți cu jumătate de porție, în felul acesta puteți gusta din mai multe preparate la o singură masă și să rămâneți în același buget de calorii.

Faceți pauze de 2-3 ore între mese, încercați să ieșiți în aer liber și să vă mișcați. Preparatele culinare sunt cu atât mai gustoase cu cât ne este mai foame. Dacă anticipați un festin, în orele premergătoare consumați doar iaurt sau ciorbă, ca să lăsați loc pentru ospățul ce va urma. Piftia este și ea un fel dietetic de mâncare, care ține de foame cu puține calorii.

Cum mâncăm tobă, lebăr, caltaboș sau afumături

Preparatele din porc pentru aperitiv de tipul: tobă, lebăr, caltaboș sau afumături sunt concentrate în gust, grăsime și calorii. Tăiați-le în felii subțiri, iar dacă țineți la siluetă mâncați-le cu legume, nu cu pâine. Bastonașe de castravete, ardei gras, gulie, ridichi sau chiar murături. Cat despre salata de boeuf, este tot un aperitiv bogat în grăsime. Fiți zgârciți cu maioneza și consumați-o fără pâine, are cartofi din belșug.

Bilic: Despre friptură numai de bine

Despre friptură numai de bine indiferent că este făcută la grătar sau la cuptor. Are calorii negative care satură și ajută la slăbit, însă contează ce bucățică alegem. Conținutul de grăsime variază de la 3-4% pentru mușchiuleț până la 20% pentru ceafa bine împănată. Dacă vreți să rămână prietena siluetei, nu o mâncați cu pâine sau cartofi, ci puneți lângă ea o salată mare de legume sau murături.”, , a explicat nutriționistul Mihaela Bilic în cadrul emisiunii ”Doctor de bine” de la PRO TV.

 

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel