Din cuprinsul articolului
Zeci de centre de imunizare au fost închise în toată țara din cauza cererii scăzute pentru seruri. Astfel, multe persoane sunt în impas, călătorind sute de kilometri pentru a încheia schema de vaccinare.
În această circumstanță se află și o mamă din Galați, care a parcurs peste 100 de kilometri pentru a-i administra fetiței sale vaccinul anti-COVID.
În cazul copiilor, vaccinarea este mult mai complicată, având în vedere că numai câteva centre din țară au dozele pediatrice necesare.
Aproape 140 de centre de vaccinare au fost închise la nivel naţional în ultima perioadă, în contextul scăderii interesului populaţiei pentru imunizare anti-COVID.
Din această cauză, la Galaţi, mama unei fetiţe de 10 ani a fost nevoită să parcurgă peste 100 de kilometri pentru a-i administra micuţei doza a doua.
Fusese programată în weekend, iar în oraş, în acel moment, nu mai exista niciun centru disponibil de vaccinare pediatrică. Ca să respecte programarea, mama a căutat un alt centru care avea doze pediatrice.
„Am fost cu fiica mea de 10 ani să-i facem vaccinul anti-COVID, pe 31 ianuarie, la Patinoarul din Galaţi. Pe 20 februarie trebuia făcut rapelul. Ne-a prezentat la patinoar la ora 10:00 şi ni s-a spus să revenim după ora 14:00. Am sunat şi la DSP, dar nu ne-a răspuns nimeni.
Am căutat pe net centre de vaccinări anti-COVID pentru copii şi am găsit tocmai la Tecuci. În final, vă pot spune că am reuşit să facem copilului doza a doua, în 10 ore şi parcurgând 160 de kilometri”, a declarat mama fetiței, potrivit RRA.
Aceasta este, pe scurt, povestea unei mame din Galați care a încercat duminică să-şi vaccineze, în municipiul Galaţi, fetiţa de 10 ani. După decizia autorităților de a închide anumite centre de imunizare, în weekend nu există niciun centru pentru vaccinare pediatrică anti-COVID în municipiul Galaţi.
Singurele varinate sunt centrele din comunele Iveşti, Cozmeşti şi Corod şi până săptămâna trecută centrul din municipiul Tecuci, care a fost şi el închis.
Horoscopul zilei de luni, 18 noiembrie 2024, aduce schimbări importante pentru cei mai mulți nativi…
Din cauza acestui obiect, multe persoane se aleg cu probleme de sănătate și stări neplăcute,…
Acest tip de test este utilizat în evaluarea fizică a fluxului sanguin arterial al mâinilor.…
Pietrele la rinichi, cunoscute si sub denumirile de calculi renali sau litiază renală/urolitiază, sunt mici formaţiuni compuse…
După moartea lui Silviu Prigoană, Adriana Bahmuţeanu a cerut emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care…
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că goana după căutarea în cadru legal a situaţiilor care…