Categories: Ştiri sănătate

Să bei bere în fiecare zi poate să nu fie atât de rău. Iată ce au descoperit oamenii de știință

Să bei bere în fiecare zi poate să nu fie atât de rău. Iată ce au descoperit oamenii de știință.

Consumul de alcool, chiar și cu moderație, este un subiect extrem de discutabil, dintotdeauna, mai ales când vine vorba de sănătate. Dar după cum se dovedește, această alegere poate să nu fie chiar atât de dăunătoare pentru sănătate. Se pare că băutul în cantități limitate, chiar și berea, ar putea fi util pentru organism, în special pentru flora intestinală.

Să bei bere în fiecare zi poate să nu fie atât de rău. Iată ce au descoperit oamenii de știință

Un nou studiu indică faptul că consumul unei porții de bere în fiecare zi, indiferent cât de controversat ar fi invocat riscul de burtă de bere și obezitate, poate fi util în menținerea sănătoasă a florei intestinale.

În studiul, care a fost publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry, experții au cerut bărbaților sănătoși să bea 350 ml de bere alcoolică și fără alcool pe zi, timp de patru săptămâni. După ce a fost concluzionat, ei au văzut că 22 de bărbați au avut o diversitate bacteriană mai bună în microbiomul intestinal și îmbunătățiri ale markerilor de sănătate intestinală, de asemenea, în comparație cu ceea ce era anterior.

Berea fără alcool și alcoolul crește diversitatea microbiotei intestinale, care este legată de efecte pozitive asupra sănătății.

Și în ceea ce privește problemele legate de greutatea corporală, experții au spus că o singură porție de bere pe zi nu crește grăsimea corporală sau greutatea corporală.

Deși mici, concluziile studiului pot pregăti terenul pentru cercetări ulterioare în domeniul alcoolului și al efectului acestuia asupra sănătății generale.

Deși în favoarea popularei băuturi răcoritoare de vară, este important să știm că excesul poate deranja sistemul digestiv, deoarece forțează stomacul să producă mai mulți acizi decât de obicei, ceea ce poate inflama mucoasa intestinală și poate avea efecte secundare pe termen lung, cum ar fi gastrita.

Recent Posts

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

15 minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

35 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

55 de minute ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Bill Gates face o nouă profeţie terifiantă: O altă mare problemă va lovi omenirea

Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…

2 ore ago

Citeste si: