Cercetătorii au găsit legătura dintre poluare și autism. Copiii care suferă de autism au fost expuși la toxine din aer în timpul sarcinii și în primii doi ani de la naștere. Legătura explică cazurile tot mai frecvente de copiii diagnosticați cu autism.
Investigația a avut loc în sudul Pensylvenia, iar rezultatele acesteia au fost prezentate la American Association for Aerosol Research .
„Autismul este o problem majoră de sănătate, iar numărul cazurilor a crescut îngrijorător de mult”, spune Evelyn Talbott de la Pitt Public Health, cel care a condus cercetarea. În ciuda impactului social, cazurile de autism sunt foarte puțin cercetate. Foarte puține studii au inclus problemele de mediu precum poluarea.
Dr. Talbott și colegii ei au făcut studiul în 6 zone din Pennsylvania și au testat familii cu copiii cu autism și sănătoși. Cercetătorii au găsit o legătură între nivelurile de crom și stiren, toxine din aer și autismul, o boală care afectează 1 din 68 de copii. Au consultat 217 familii cu autism și au ajuns la concluzia că între poluare și autism există o legătură, exceptând factorii genetici.
Aceste rezultate susțin ipoteza legăturii dintre mediul toxic și dezvoltarea autismului în primii ani e viață.
Ana Maria N.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…