Sari la conținut

S-a lansat iMedico, prima aplicație care ajută pacienții să găsească mai repede medicamentele necesare. Cum funcționează

medicamente
Foto credit: arhiva doctorulzilei.ro

S-a lansat iMedico, prima aplicație care ajută pacienții să găsească mai repede medicamentele necesare. Cum funcționează

S-a lansat iMedico, prima aplicație care arată în timp real unde poți găsi medicamentele necesare.Federația Asociaților Bolnavilor de Cancer, în parteneriat cu două lanțuri de farmacii, au lansat astăzi aplicația iMedico. Astfel, pacienții au posibilitatea să afle în timp real unde se găsesc medicamentele necesare prin întrebări directe, adresate chiar vocal.

Aplicația iMedico a luat naștere pentru a veni în întâmpinarea pacienților care nu-și găsesc medicamentele prescrise de doctor, mai ales în perioadele în care sunt discontinuități în aprovizionare, spune președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, Cezar Irimia, potrivit RRA.

În acest moment, aplicația iMmedico este programată doar pentru sistemul Android.

Cezar Irimia: Pacientul luptă mai mult cu sistemul decât cu boala

medicamente
sursa foto: rawpixel.com

„Se știe că în ultima vreme pacienții au devenit maratoniști, alergând la toate farmaciile pentru a-și procura medicamentele vitale. Ne-am săturat de acest aspect. Chiar pacientul luptă mai mult cu sistemul decât cu boala și atunci ne-am gândit să venim în ajutorul pacienților noștri cu această aplicație care le va ușura cumva viața, calitatea vieții prin depistarea cât mai rapidă a medicamentelor necesare. Printre altele, noi urmărim și ca farmacistul să-și recâștige locul bine meritat în societate, să nu mai fie vânzător de suplimente alimentare, pentru că eu îmi aduc aminte că în farmacie primeam toate informațiile necesare ca pacient și chiar și produse preparate în farmacie”, a spus Cezar Irimia.

Realizatorii aplicației vor să încurajeze contactul direct între utilizator și specialist, a explicat directorul executiv al Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, Alin Bujan.

„Pacienții pot căuta toate medicamentele și dispozitivele medicale care sunt în România printr-o simplă notificare trimisă farmaciilor din proximitatea pacientului, pe o rază de până la 10 km, iar farmaciile, farmaciștii primesc notificarea și răspund cu DA sau NU. Instantaneu, pacientul primește răspuns și astfel va ști în timp real în ce farmacie își găsește medicamentul, care este cea mai apropiată”, spune Alin Bujan

Aplicația poate fi utilizată chiar dacă aveți cont sau nu?

aplicatie
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

„Haideți să lansăm o întrebare text și să zicem aspirină. Vreau să menționez că această listă predefinită este extrasă de pe Agenția Națională a Medicamentului, pentru că pacientul poate nu cunoaște exact denumirea sau nu mai are rețeta la îndemână. Pacientul vede că a răspuns o farmacie de test și îi dăm pe căutare. Întreabă la farmaciile din zonă.

Farmacia primește notificare, dar nu vreau să răspund. Durează cam 10 secunde request-ul. Ori reluăm căutarea, ori sunăm la CallCenter, adică la noi, la asociație. Între timp, farmacistul răspunde cu DA și ne-a apărut farmacia.

Am primit și notificare că mi-a răspuns și pot să mă duc pe farmacie, îi văd programul, pot să o și apelez direct și văd și anunțurile de promovare, ofertare, de sprijin, de tot ce vrea să comunice farmacia. Aici, dacă îi dăm pe GPS, cu siguranță o să ne ducă unde este localizată farmacia”, mai spune Alin Bujan.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel