Din cuprinsul articolului
S-a găsit soluția pentru pacienții cu malarie. Potrivit unui nou studiu, creșterea dozei de ”Primachină”, un medicament utilizat de peste 60 de ani pentru a distruge paraziţii malariei din ficat şi pentru a preveni răspândirea infecţiei, administrată pacienților cu malarie poate ajuta la prevenirea recidivelor accesteia.
Creşterea dozei de Primaquine se obţine o înjumătăţire a recurenţei malariei
Un studiu, condus de Rob Commons, cercetător la Menzies School of Health Research din Australia, şi Megha Rajasekhar, biostatistician la Universitatea Melbourne, a descoperit că prin creşterea dozei pilulei de Primaquine se obţine o înjumătăţire a recurenţei malariei cauzate de Plasmodium vivax (P. vivax), cu un impact limitat asupra simptomelor gastrointestinale, a anunţat Menzies School of Health Research într-un comunicat, citează upday.com.
În plus, studiile științifice care examinează siguranța dozei au arătat că dublarea dozei prezintă riscuri similare pentru diferitele utilizări utilizate anterior ale medicamentului Primaquine.
Studiile, publicate recent în The Lancet Infectious Diseases, au analizat date de la peste 6.800 de pacienți din 16 țări.
Malaria cauzată de P. vivax afectează peste șapte milioane de persoane în fiecare an
„Majoritatea ţărilor folosesc în prezent o doză mică. Rezultatele noastre arată impactul pe care creşterea dozei l-ar putea avea în prevenirea formelor de malarie recurentă”, a declarat Rob Commons.
Potrivit medicilor, malaria cauzată de P. vivax afectează peste șapte milioane de persoane în fiecare an, mai ales în cele două Americi, Africa şi regiunea Asia-Pacific. Boala expune 40% din populaţia lumii la riscul de infectare. Odată ce o persoană a fost infectată, P. vivax se ascunde în ficat pentru perioade lungi de timp înainte să reapară şi să cauzeze recidive ale malariei.