Din cuprinsul articolului
Plantă benefică pentru organism. Cimbrul este o plantă medicinală și un condiment care poate fi folosit pentru a trata și a preveni multe boli. Ceaiul de cimbru nu numai că are un gust grozav, dar are și multe beneficii pentru sănătate.
Potrivit experților Roskachestvo, această băutură aromatică este bogată în antioxidanți și flavonoide, care întăresc sistemul imunitar prin activarea anumitor enzime din organism.
Beneficiile ceaiului de cimbru
Cu toate acestea, experții spun că ficatul este cel mai afectat. Uleiul de timol care se găsește în plantă are și proprietăți antiinflamatoare și are proprietăți expectorante pentru bolile respiratorii. Această plantă conține și vitamina C, un antioxidant natural care este necesar pentru funcționarea corectă a sistemului imunitar.
Băutura este adesea folosită pentru pierderea în greutate
Planta medicinală conține substanțe nutritive, suprimă pofta de mâncare și vă permite să evitați supraalimentarea între mese. Planta condimentată accelerează metabolismul și previne creșterea în greutate. În plus, ceaiul din acesta poate ajuta la reducerea riscului de tulburări de stomac și la ameliorarea simptomelor dacă este prezent. Planta îmbunătățește starea de greață, crampe, umflături și supărare.
Specialiștii Roskachestvo spun că s-a dovedit științific că planta îmbunătățește funcția ficatului, ajută la tratarea infecțiilor intestinale și reduce inflamația intestinală. Planta crește sensibilitatea organismului la insulină și este considerată un mijloc de prevenire a diabetului de tip 2.
Mai mult, este o sursă valoroasă de fier și previne deficiența de fier: 100 g de frunze de ceai conțin 20% din necesarul zilnic de fier.
Proprietățile curative în tratamentul bronșitei
Această plantă medicinală și-a dovedit proprietățile curative în tratamentul bronșitei. De asemenea, este inclus într-un număr de expectorante farmaceutice ca unul dintre ingredientele active.
Datorită efectului său antiseptic, planta este utilizată în tratamentul:
- inflamație în cavitatea bucală (stomatită, gingivita);
- boli ale tractului respirator superior (faringita, amigdalita, laringita, sinuzita);
- boli de piele (furuncule, răni purulente, infecții fungice);
- boli inflamatorii feminine (anexită, endometrită, salpingită); patologii ale tractului gastrointestinal (gastrită cu aciditate scăzută, colecistită, flatulență).
Infuziile și decocturile din această plantă nu numai că luptă eficient împotriva agenților infecțioși, dar ajută și la reducerea temperaturii care însoțește inflamația, ameliorează durerea și stimulează sistemul imunitar.
Contraindicații
Dar nu toată lumea poate beneficia de proprietățile lor vindecătoare. Pentru unele boli, planta este contraindicată să fie luată sub orice formă. Ei includ: hipertiroidism; astm bronsic; aciditate crescută și ulcere gastrice; emfizem; insuficiență renală. Pentru femei, utilizarea acestei plante este recomandată și pentru nereguli menstruale și menstruații dureroase.
Planta este utilizată în mod activ pentru a trata bolile sistemului genito-urinar la bărbați, în special prostatita și consecințele acesteia. Datorită proprietăților sale calmante, medicamentele pe bază de această plantă medicinală ajută la stres, insomnie și tulburări nervoase.
Caracteristicile patologiilor sistemului genitourinar masculin
La bărbați, glanda prostatică, testiculele, epididimul, veziculele seminale, penisul, uretra, ureterul, vezica urinară și rinichii aparțin organelor urogenitale, potrivit rum.istanbulmedicine.com.
Următoarele boli sunt diagnosticate cel mai frecvent:
- hiperplazia prostatică benignă;
- prostatita acută și cronică;
- epididimita;
- orhita;
- vezicule;
- urolitiaza;
- balanită și balanopoșită;
- cistita;
- uretrita;
- pielonefrită;
- glomerulonefrita;
- benigne și maligne.