Din cuprinsul articolului
S-a descoperit o altă proprietate utilă a cafelei. Cercetătorii de la Colegiul de Medicină Baylor, Houston, au descoperit o altă consecință importantă a consumului regulat de cafea.
Oamenii de știință au comparat diversitatea și prevalența diferitelor bacterii la persoanele care au consumat rar sau frecvent (peste 82,9 miligrame pe zi) băuturi cu cofeină.
Consumul regulat de cafea, potrivit oamenilor de știință, are un efect pozitiv asupra compoziției microbiomului intestinal și ajută la protejarea împotriva unui număr de boli.
S-a dovedit că practic nu a existat nicio diferență în compoziția bacteriană în funcție de cantitatea de cafea consumată. Dar numărul anumitor tipuri de bacterii a variat destul de mult. De exemplu, în corpul iubitorilor de cafea au fost găsite mai multe bacterii antiinflamatoare și bacterii mai puțin dăunătoare.
Cu toate acestea, gastroenterologii avertizează: consumul de cafea pe stomacul gol este dăunător pentru tractul digestiv, inimă și sistemul nervos.
Consumul excesiv de cafea poate duce la slăbirea organismului într-o serie de moduri:
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…
Din învățămintele rămase de la Părintele Cleopa, descoperim cel mai mare demon pe care noi…
Vești noi pentru seniori. Seniorii cu venituri mai mici de 3.000 de lei ar putea…