Din cuprinsul articolului
În urma cercetărilor, aflăm că bolile de inimă, cancerul și diabetul sunt în continuare prima cauză de deces. Din fericire, există alimente care cresc speranța de viață cu un deceniu. Un expert a spus pentru Express.co.uk că un simplu schimb de alimente poate „prelungi viața cu 10 ani”.
Pe măsură ce speranța de viață a scăzut ușor în ultimii ani, mulți continuă să caute secretul unei durate de viață mai lungi și s-ar putea să nu fie atât de surprinzător pe cât ar putea părea să mănânci în drumul spre longevitate. Ca și în cazul majorității afecțiunilor de sănătate, anumite opțiuni de dietă pot ajuta la prevenirea bolilor și, astfel, pot crește longevitatea.
Unele obiceiuri de stil de viață s-au dovedit a fi o prevenire puternică a morții timpurii.
Și nu este un secret că ceea ce mănânci joacă un rol important în sănătatea ta generală.
Expertul în nutriție Penny Weston spune că schimbarea cărnii roșii cu o dietă pe bază de plante ar putea crește longevitatea.
Ea a spus: „Consumul mai multor cereale integrale, leguminoase și nuci, în timp ce renunți definitiv la carnea roșie și procesată, este cea mai bună modalitate de a crește speranța de viață”.
„Acest lucru se datorează în mare parte impactului uriaș pe care îl poate avea carnea roșie asupra sănătății tale, de la obezitate la afecțiuni precum boli cardiovasculare , diabet și cancer ”.
Toate acestea sunt afecțiuni potențial care pun viața în pericol și provoacă mii de vieți anual.
Weston a spus: „Un studiu a comparat bolile de inimă la vegetarieni și cei care mănâncă carne și a constatat că vegetarienii au experimentat cele mai scăzute rate de boală cardiacă ischemică, care este întărirea arterelor.
În plus, carnea procesată, care este obișnuită în dietele celor mai mulți consumatori de carne de astăzi, include diverși compuși chimici care nu se află în carnea proaspătă – mulți dintre aceștia dăunează sănătății.”
– Fructe și legume viu colorate
– Leguminoase (linte, năut, fasole, mazăre, soia și alune)
– Cereale integrale (terci, orez brun, hrișcă și quinoa)
– Nuci.
Aceste alimente vă pot reduce riscul de apariție a diferitelor boli grave datorită conținutului mare de fibre, vitamine și grăsimi bune.
Un element de pe această listă a fost recent cercetat. Weston a spus: „Un studiu recent a constatat că, dacă un tânăr de 20 de ani și-ar crește aportul de la zero la 200 de grame de leguminoase pe zi (echivalentul unui castron de supă de linte, de exemplu), își poate prelungi viața cu doi ani și jumătate.”
Pe lângă creșterea consumului de leguminoase, Weston a adăugat: „De asemenea, 225 de grame de cereale integrale pe zi, cum ar fi terci și orez brun, precum și o porție zilnică de 25 de grame de nuci mai cresc speranța de viață cu încă doi ani de viață.”
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…