Din cuprinsul articolului
Rucola, deși nu este atât de cunoscută la noi, aduce o mulțime de beneficii asupra stării de sănătate. În plus, este un aliment extrem de nutritiv deoarece este bogată în vitaminele C, A și K, dar are și magneziu, calciu și fier.
Știai și că rucola are 90% apă, adică este alimentul grozav care îți asigură hidratarea optimă, vara? Poate de aceea și este atât de indicată celor care au anemie sau anumite carențe de vitamine.
Iată care sunt beneficiile consumului de rucola:
- Rucola este o sursă grozavă de beta-caroten ceea ce înseamnă că ajută la menținerea unei vederi optime.
- Fiind bogată în complexul de vitamine B dar și în folați este foarte bună pentru susținerea proceselor cognitive.
- Crește imunitatea, rezistența organismului.
- Sunt studii care arată că are efecte benefice asupra infecțiilor renale și că poate să prevină cistita.Îți mai spunem și că, având un conținut scăzut de oxalați, adică nu dăunează rinichilor.
- Este foarte bună la detoxiferea organismului.În plus, îți va curăța de toxine ficatul. Practic, sulforafanul este o substanță care are un efect puternic detoxifiant cu care se poate lauda rucola.
- Poate să prevină cancerul de sân. Cel puțin așa spun unele studii. Mai exact, rucola are un conținut bogate de fibre și antioxidanți dar și de glucozinolați și poate să combată inflamația în corp, luptă eficient împotriva radicalilor liberi.
- Ține la distanță osteoporoza. Explicația este, evident, aceea că ea are din belșug vitamina K despre care știm că protejează oasele.
- Protejează stomacul de infecții, reglează aciditatea și tranzitul intestinal.
- Este foarte bună și când îți dorești să slăbești, fiindcă ea conține mulți nutrienți dar un număr mic de calorii.
- Salata de rucola sau orice preparat în care acesta este inclusă poate fi de ajutor persoanelor care suferă de anemie. Frunzele de rucola fiind bogate în fier reușesc să diminueze aceste carențe de vitamine mai mult decât o face de exemplu, broccoli.