Sari la conținut

„Roșiile” false din piețe, un singur leac pentru o mie de boli, mai bune decât merele

Andreea Ciulac

Dacă-l vezi, poți să juri că-i roșie, dar odată ce-l guști îți dau seama că exoticul fruct kaki are un gust care oscilează între piersică și pepene galben.  Puterea sa constă în paleta variază de vitamine (complex de B-uri, calciu fosfor și magneziu), dar mai ales în conținutul bogat de tanin, un puternic antioxidant care protejează inima și luptă împotriva tumorilor din organism.

Îndepărtatele China, Brazilia și Coreea sunt trei țări care au dezvoltat un adevărat cult pentru acest fruct care se coace toamna. Este numit și fructul zeilor, datorită dulceții ieșite din comun.

Un studiu recent aparținând i Reuters Health, din New York, arată că fructele kaki sunt superioare merelor, mai ales în privința sănătății inimii, ca urmare a taninilor pe care îi conține, antioxidanți puternici. Mai mult, deși are relativ multe calorii, 70 pe suta de grame, fructul este recomandat și celor care țin la siluetă, fiindcă aduce un aport considerabil de fibre. În plus, kakiul combate cu eficiență diareea și încetinește răspândirea bacteriile virale, pentru că reprezintă o „bombă” de vitamina C.

De departe însă cel mai mare atu al falselor roșii este puterea de a lupta împotriva tumorilor grație catechinelor și galocatechinelor, compuși organici antioxidanți cu proprietăți anti-inflamatoare și anti-hemoragice.

Nu în ultimul rând, kakiurile pot fi folosite în prepararea măștilor faciale, cu efecte garantate asupra porilor și ridurilor.

În România, se găsesc în piețe la finalul lunii august și costă în jur de 3 lei bucata

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel