Din cuprinsul articolului
În România există un nivel slab de educație al fumătorilor cu privire la nocivitatea fumatului și la ceea ce este cu adevărat dăunător în acest proces. Foarte puțini fumători din România sunt conștienți de faptul că nu nicotina, ci procesul de ardere este cel mai periculos efect al acestui viciu.
La nivel național există aproximativ 5,5 milioane de fumători de țigări din aproximativ 14 milioane de adulți. De asemenea, în România, începând cu noiembrie 2015 până în prezent, peste 400.000 de persoane au ales IQOS. Cota de piață a acestor produse este de 8% la nivel național și de 14% în București.
În 2023, Philip Morris România sărbătorește 30 de ani de prezență în România. În 1993, Philip Morris International a înființat filiala locală, iar în 1997 a început construcția fabricii din Otopeni, fază care a fost finalizată în anul 2000.
Fabrica din Otopeni se află în centrul strategiei de reducere a riscurilor asociate fumatului a PMI, alături de alte șapte fabrici din lume care produc consumabile pentru IQOS. Investițiile în inovație sunt esențiale, ele reprezintă viitorul, iar ambiția companiei este de a pune România pe harta inovației și de a oferi sutelor de milioane de fumători din întreaga lume o alternativă mai bună decât să continue să fumeze. Mai mult, peste 92% din producția fabricii din Otopeni este exportată pe 54 de piețe de pe 5 continente.
În 2021, exporturile totale de tutun încălzit au atins 723 milioane de euro, în timp ce exporturile de țigări ale României au ajuns la 617 milioane de euro. Practic, valoarea exporturilor a crescut de 7 ori față de 2016.
În România, în 2022, consumul de comerț ilicit cu produse din tutun a fost în medie de 7,1%, potrivit Novel Research, sub media europeană de 10%.
Timp de peste un deceniu, PMI a folosit tehnologia și știința pentru a dezvolta, evalua și comercializa alternative mai puțin dăunătoare la țigări pentru a realiza o viziune îndrăzneață: progrese extraordinare către un viitor fără fum. PMI lucrează, de asemenea, în mod activ pentru a extinde scopul și a evolua într-o companie mai largă de stil de viață, de wellness și îngrijire a sănătății, extinzând propunerea de valoare și capacitatea inovatoare de a comercializa produse care depășesc sfera tutunului și a nicotinei.
Produsele fără fum, fundamentate științific, pot face ca fumătorii adulți să renunțe la țigări mult mai repede decât doar măsurile restrictive. Cadrele de reglementare diferențiate sunt o necesitate. Rezultatele pozitive în materie de sănătate publică pot fi accelerate în mod semnificativ. Interesul celor un miliard de persoane care fumează ar trebui să fie în centrul discuției.
Astfel, trebuie să nu mai existe dezbaterea dacă produsele fără fum ar trebui să fie disponibile, ci cât de repede și cum pot fi ajutați cel mai bine adulții care altfel ar continua să fumeze.
Deși vânzările de țigări rămân astăzi cea mai mare parte a activității PMI în majoritatea țărilor, acest lucru se schimbă rapid.
Veniturile nete fără fum din primul trimestru al anului 2023 au ajuns la mai mult de o treime (35%) din totalul PMI1, ceea pune umărul la ambiția de a ajunge la peste 50% până în 2025.
“Cu cadrele de reglementare adecvate, dialogul și sprijinul societății civile, vânzările de țigări pot înceta în termen de 10 până la 15 ani în multe țări”, a explicat și CEO-ul companiei PMI Jacek Olczak care spune că vrea să ducă țigările în muzeu, în cadrul planului de o lume fără fum.
Produsele PMI fără fum sunt disponibile în prezent în 78 de piețe la nivel mondial, iar compania se așteaptă ca IQOS să fie prezent pe 100 de piețe până în 2025.
PMI oferă o varietate de produse fără fum de calitate, dovedite științific, care reprezintă alegeri mult mai bune decât continuarea fumatului, iar viziunea este ca produsele fără fum să înlocuiască într-o zi țigările.
Fumatul țigărilor provoacă boli grave și creează dependență. Fără îndoială, cea mai bună decizie pe care o poate lua orice fumător este să renunțe la tutun și la nicotină pentru totdeauna, iar minorii nu ar trebui să folosească tutun sau nicotină sub nicio formă.
Reprezentanții companiei mai transmit că produsele fără fum ale PMI nu sunt adresate persoanelor care nu au folosit niciodată tutun sau produse cu nicotină și nici celor care au renunțat să mai folosească tutun sau nicotină. De asemenea, produsele fără fum nu sunt concepute ca ajutoare pentru renunțarea la fumat.
Cu toate că ele nu sunt lipsite de riscuri și conțin nicotină, care creează dependență, trecerea la un produs fără fum este, totuși, o alegere mai bună decât să continui să fumezi.
În final, pentru ca fumătorii să experimenteze beneficiile acestor produse este nevoie să renunțe la fumat și să facă tranziția completă la categoria produselor fără fum.
În cadrul conferinței Technovation care a avut loc în data de 9 mai în Neuchatel, Elveția, Tommaso Di Giovanni, Vice President International Communications PMI, a vorbit despre cum societatea nu poate progresa fără inovație, acesta fiind și motivul pentru care compania Philip Morris International a venit cu o serie de propuneri care au schimbat pentru totdeauna industria tutunului.
“Fără inovație, societatea nu poate progresa și nu poate aborda numeroasele probleme globale pe care le avem cu care ne confruntăm astăzi. La PMI, ne-am propus să impulsionăm inovarea – să găsim noi soluții și tehnologii și să le îmbunătățim pe cele existente – cu scopul final de a îmbunătăți societatea. Cu mulți dintre colegii noștri din alte industrii, urmăm procesul științific riguros de experimentare, observare, măsurare și testare (și retestare din nou și din nou), pentru a ne apropia cât mai mult posibil de acuratețe, fiabilitate și, în cele din urmă, de adevăr”, a explicat acesta.
Mai mult, el spune că noile propuneri au întâmpinat rezistență din partea autorităților de reglementare, chiar dacă reduc riscurile asociate fumatului într-un procent covârșitor.
“Cu toate acestea, unele eforturi recente de inovare conduse de industrie au întâmpinat rezistență din partea autorităților de reglementare, dacă nu chiar împiedicate de-a dreptul. Reducerea riscurilor este capacitatea de a reduce efectele adverse ale consumului continuu, potențial dăunător, prin progrese în știință, tehnologie și reglementare. Pentru a fi clar, reducerea daunelor nu este echivalentă sau mai bună decât oprirea comportamentului inițial.
Ea nu elimină riscul de rău complet, dar este mai bună decât continuarea comportamentului inițial. O abordare în două direcții este, prin urmare, necesară pentru a aborda problemele globale, care se concentrează, pe de o parte, pe eforturile de a eliminarea comportamentelor dăunătoare. În același timp, trebuie să se pună accentul și pe identificarea unor comportamente mai puțin alternative mai puțin dăunătoare. Numai implementarea ambelor abordări în paralel poate accelera procesul de rezolvarea problemei”, a declarat Tommaso Di Giovanni, Vice President International Communications PMI.
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…
Din învățămintele rămase de la Părintele Cleopa, descoperim cel mai mare demon pe care noi…
Vești noi pentru seniori. Seniorii cu venituri mai mici de 3.000 de lei ar putea…
Ce trebuie să faci în primele 24 de ore de răceală sau gripă. Pentru că…
7 semne ale deficienței grave de VITAMINA D pe care nu trebuie să le ignori.…