Din cuprinsul articolului
Românii au găsit o soluție simplă pentru blackout și pentru reducerea costurilor la curent. Cu o investiție de 100 de lei scăpăm de bătăi de cap după. Iată cum:
Costurile mari pentru facturile la energie electrică și teama unor pene de curent, anunțate recent de autorități, a dus la găsirea unei soluții simple eficiente.
Cum românul pare că s-a născut ți inventiv, nu doar poet, iată că așa au luat naștere mini-kit-urile cu panouri voltaice.
Sistemul se poate comanda online sau se poate cumpăra fizic, din magazin, și poate asigura energie electrică timp de mai multe ore pentru electrocasnice și electronice de mici dimensiuni.
„Se leagă prin Bluetooth. Ai aplicație pe telefon. Poți să pornești şi să oprești consumatori chiar la distanța”, spune cineva care folosește deja kitul, citat de observatornews.ro.
Este extrem de accesibil la preț și ușor de folosit. Iar pentru o putere mai mare, pot fi achiziționate mai multe.
„Apar pene de curent. Sau chiar dacă nu apar, tendința este să fii în zona eco şi atunci le poți folosi pe acestea simplu, încărcate cu panoul solar.
Şi poți lucra oricând, în curte, undeva la umbră sau efectiv să le folosești atunci când nu este curent. Energia vine de la soare, nu plătești nimic”, spune mai spune bărbatul.
Bărbatul mai spune că și-a achiziționat și un mini-generator, care funcționează pe benzină și are o capacitate de 4 litri.
Cu ajutorul acestuia, poate obține curent pentru un frigider mic, două telefoane, trei becuri și un laptop timp de 7 ore.
„Le-am luat şi în ideea de a fi total independent din punct de vedere energetic.
Le poți folosi oricând. Noi, personal, folosim foarte mult atunci când călătorim cu autorulota”, mai explică acesta.
Și experții sunt de acord că utilizarea kit-urilor smart este o variantă excelentă pentru reducerea facturilor.
„O tehnologie smart cu panouri fotovoltaice portabile sau mobile poate fi şi o tehnologie prin care putem economisi energie”, explică Adrian Vintilă, expert energie, citat de observatornews.ro.
Potrivit experților, încărcarea unui astfel de sistem durează trei ore iar timpul de utilizare este de 5-8 ore, în funcție de dimensiunea kitului.
„Un panou de 100 de W, produce pe zi în medie 400 de W, însemnând că putem să ne încărcăm şi laptop, şi telefon şi orice alt dispozitiv.
Cu siguranță putem să scădem factura de energie şi în același timp să avem şi energie în locul în care trăim”, susține Dan Tudose, administrator firmă panouri fotovoltaice, potrivit observatornews.ro.
Prețul este accesibil, pornind de la 100 de lei și ajungând la câteva sute de euro. Dar după această investiție, se rezolvă problema penelor de curent și a facturilor uriașe.
Firește, mai contează să fie și soare. După cum a fost vremea în ultimele zile…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…