Violeta Fotache
Este o întrebare care poate fi pusă, la fel de bine, oricărui român care nu și-a tras de mânecă reprezentantul din Parlament ori pe cel
din administrația locală: „Stimabile, avem nevoie de medici, de asistente, de infirmiere. Ce faci ca să îi păstrezi în țară? Ce soluții ai dumneata, pe care te-am ales în funcție, ca să crești veniturile cadrelor medicale, să le pui la dispoziție ustensile și aparatură modernă cu care aceștia să ne poată îngriji pe noi, ca pacienți, așa cum avem dreptul: la standard european, de înaltă calificare?!”. Este o întrebare pe care o putem formula la adresa oricărui român care nu s-a solidarizat cu multele proteste ale sindicaliștilor din Sănătate ori din Educație (că nici profesorii nu o duc mai bine în România), derulate de-a lungul celor 25 de ani care au trecut de la eliberarea de sub jugul comunist.
Oamenii simpli s-au revoltat, de regulă, în interiorul caselor lor. Cel mult, au comentat cu vecinii sau cu prietenii și mulți au ales să nu se mai prezinte la vot, crezând că așa îi sancționează pe cei care suferă de nesimțire, când, de fapt, gestul lor înseamnă mai degrabă ignorarea situațiilor grave care au stat la baza renunțării la exercitarea dreptului democratic de a vota. Fiecare dintre noi avem, la un moment dat, probleme de sănătate. Și mulți dintre dumneavoastră, cititorii noștri, v-ați plâns că trebuie să dați atenții când vă duceți la medic și că n-aveți de unde da, cu așa viață grea. Dar câți dintre dumneavoastră ați ieșit în stradă, să vă alăturați mitingurilor sindicatelor din Sănătate, din Educație? Câți dintre dumneavoastră ați replicat democratic pentru a îi taxa pe cei care ne conduc și care, cu uluitoare NESIMȚIRE își fac lor parte mai întâi, dânduși salarii și pensii uriașe?! Câți ați strigat în gura mare: măriți salariile medicilor și profesorilor? Prea puțin! Așa că, astăzi, România riscă să ajungă o țară fără medici și cadre medicale, pentru că au fost și sunt umiliți la ei acasă. Ceea ce se va traduce prin creșterea mortalității.
Treziți-vă, până când nu e prea târziu!
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…