În cadrul unui interviu marca Doctorul Zilei, l-am avut ca invitat pe domnul doctor Mihai Bundoi, Head of Scientific & Medical Affairs la Philip Morris România, unde am aflat mai multe despre tranziția către un viitor fără fum.
Fumatul nu este doar un simplu obicei dăunător, ci a devenit o problemă globală cu care se confruntă peste un miliard de oameni. În România există astăzi peste 5 milioane de fumători, iar prevalența fumatului este în creștere. Fie că aleg să nu renunțe la fumat sau eșuează în încercările lor de a face acest lucru, fumătorii sunt percepuți ca o amenințare pentru societate.
Mihai Bundoi, Head of Scientific & Medical Affairs la Philip Morris România, explică o nouă abordare care face diferența și reduce impactul asupra sănătății fumătorilor.
Un viiitor fără fum
„PMI și-a făcut o strategie extrem de solidă în ceea ce privește renunțarea la producția de țigarete așa cum le știm cu toții”, a declarat domnul doctor Mihai Bundoi pentru Doctorul Zilei.
Philip Morris International este prima companie din industria tutunului care s-a angajat să renunțe complet la producția de țigarete, focusându-și activitatea pe alternative mai puțin nocive.
În drumul către un viitor fără fum, inovația și știința joacă un rol extrem de important. Există date științifice solide care arată că produsele fără fum, deși nu sunt lipsite de riscuri și nu creează dependență, reprezintă o alegere mult mai bună pentru adulți decât continuarea fumatului. Acest lucru se datorează faptului că niciunul dintre aceste produse nu implică arderea.
Despre politicile în domeniul controlului tutunului și a fumatului în vigoare în România, vă invităm să aflați mai multe chiar de la domnul doctor Mihai Bundoi, în interviul de mai jos:
Material realizat cu susținerea Philip Morris România