Din cuprinsul articolului
România pare că a depășit vârful valului 5, un val care a fost marcat de numărul record de infectări. Cu toate acestea, nu a fost un val care a pus o presiune imensă pe sistemul medical, spre deosebire de valurile precedente.
Valul 5 pare să aibă un trend descendent, potrivit autorităților, deși situația din spitale nu arată momentan acest lucru.
Specialiștii susțin că presiunea acumulată asupra spitalelor se va reduce în următoarele săptămâni, când infectările vor fi din ce în ce mai puține.
În ultimele 7 zile s-au cumulat aproape 160.500 de cazuri noi, cu un sfert mai puţine faţă de săptămâna anterioară, când s-a trecut de 200.000 și s-a stabilit recordul de 40.000 de persoane nou diagnosticate cu COVID-19 în 24 de ore.
Incidența infectărilor este, de asemenea, în ușoară scădere la nivel naţional; media a coborât sub 20 de cazuri la mia de locuitori, după ce timp de două zile s-a situat peste acest prag. La nivel local, nicăieri rata de infectare nu mai trece de 50 la mie, cum s-a întâmplat timp de mai multe zile în comune din apropierea Timişoarei, dar şi lângă Bucureşti, în orașul Otopeni, notează RRA.
Tendinţa se regăseşte şi în privinţa internărilor, al căror nivel din prezent este sub cel de duminica trecută, nu şi la Terapie Intensivă, unde la prânz figurau 1.141 de pacienţi, cu o treime mai mulţi faţă de acum două săptămâni. Deşi autorităţile au început să vorbească despre momentul relaxării restricţiilor, încă nu poate fi avansat un termen.
„Scăderea pe secţiile de Terapie Intensivă va fi mai târziu, după ce continuă scăderea numărului total al cazurilor şi se opreşte impactul cazurilor care vin din urmă, acele 40.000, 30 şi ceva de mii de cazuri zilnice care au fost şi o parte pot ajunge la Terapie Intensivă.
Se doreşte să ajungem să relaxăm măsurile, adică să revenim la normalitate, depinde de evoluţie. Dacă continuă scăderea şi dacă vedem că impactul pe secţiile de Terapie Intensivă se stabilizează, nu mai avem probleme, cu certitudine, deciziile potrivite vor fi luate la momentul respectiv. Că va fi înainte sau va fi la momentul în care atingem finalul acestei perioade de stare de alertă, în jur de 6 martie, urmează să vedem, bineînţeles, pe baza analizelor care se fac la nivelul Ministerului Sănătăţii, INSP şi alte structuri de specialitate”, explică șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…