Sari la conținut

România, între „vaccinarea la chiuvetă” și „vaccinarea cu pixul”. Alexandru Rafila: „Efectul e pervers și consecințele sunt mult mai serioase”

România, între „vaccinarea la chiuvetă” și „vaccinarea cu pixul”. Alexandru Rafila: „Efectul e pervers și consecințele sunt mult mai serioase”.

Alexandru Rafila, reprezentatntul României la OMS și senator PSD, a explicat pe larg  cum se pot obţine adeverinţele de vaccinare false. Acesta a ținut să sublinieze că nu este prima dată când România se confruntă cu acest fenomen.

România, între „vaccinarea la chiuvetă” și „vaccinarea cu pixul”

„Vaccinarea cu pixul a mai existat. Se mai întâmplau lucruri de genul acesta, dar nu erau sistematice.

Ca și principiu e intolerabil, că nu te obligă nimeni să te vaccinezi.

Nu se face vaccinarea, este înregistrat, vaccinul este consumat la chiuvetă.

Problema este mai complexă.

Genul acesta de persoane care se îmbolnăvesc fiind vaccinate fictiv duce la creșterea procentajului celor care fac forme gravă de boală, fiind vaccinați.

Și atunci se spune că ne vaccinăm degeaba. Efectul e pervers și consecințele sunt mult mai serioase”, a declarat Rafila, potrivit România TV.

„Se aude din ce în ce mai mult de oameni care caută să obțină certificate fără să fie vaccinați”

Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeș din Timișoara, a fost primul care a vorbit public de cazurile de așa zisa „vaccinare la chiuvetă”.

„Discrepanța între evoluția bolii și modul în care ei s-au declarat a fi vaccinați, chiar dacă au certificatul de vaccinare, ne-a făcut să ne punem întrebări, iar acest fenomen a apărut în mod special la persoanele vaccinate cu doza unică.

Să nu fie vorba, între ghilimele, de vaccinarea la chiuvetă. Adică te duci, plătești underground cât e vaccinarea, doza se aruncă și tu obții certificatul că ești vaccinat.

Cert este că deja în spațiul public se aude din ce în ce mai mult de oameni care caută să obțină certificate fără să fie vaccinați. Atragem atenția tuturor care fac vaccinare, pe această cale, să nu se joace cu asemenea lucruri, pentru că pun în pericol viața oamenilor!”, a declarat Cristian Oancea, potrivit Digi 24.

„Pacienții cereau certificatul pur și simplu/ Oamenii sunt inconștienți”

La rândul său, un medic de familie a declarat că există pacienți care cer, pur și simplu, certificatul de vaccinare. Daciana Toma a explicat că au fost astfel de solicitări în mai multe cazuri, pentru că medicii vorbesc între ei și astfel și-au dat seama că acest fenomen este mai răspândit decât s-ar fi crezut.

„Pacienții cereau certificatul pur și simplu. Aproape la fiecare centru sau aproape oricare medic de familie a întâlnit o astfel de situație ca cineva să îi fi cerut un certificat pentru diverse situații. Oamenii sunt inconștienți.

Bineînțeles că refuzi astfel de situații. Nu știu cine ar risca să facă așa ceva, ca medic. Pe de o parte pui în pericol sănătatea populației, pe de alta vorbim de un fals, apoi vorbim de dreptul tău de practică.

Vorbind de un medic de familie, cine ar face așa ceva să își pună în pericol dreptul de a profesa? Nu înțeleg de ce ai face așa ceva, de ce să îți riști locul de muncă?”, a spus medicul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel